Foto – Shutterstock

Sīpolu zupa parīziešu gaumē. Klasiska recepte 2

Sastāvdaļas

500 g sīpolu
2-3 ēdamkarotes sviesta
3/4 l gaļas vai kaulu buljona
4-6 šķēlītes baltmaizes
2-3 ēdamkarotes rīvēta siera
Sāls un pipari pēc garšas

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Nomizotus sīpolus vispirms noskalo aukstā ūdenī, tad griežot mazāk kodīs acīs. Sīpolus sagriež ripiņās un mazliet apcep sviestā (pasautē), izmantojot pusi paredzētā sviesta. Uzkaisa piparus. To dara dziļā pannā vai seklā katliņā. Pielej buljonu un vāra aptuveni 15 minūtes. Ja maz laika, var izmantot arī gatavos buljona kubiņus, tomēr tad garša var būt necilāka. Pārbauda, vai nav jāpieliek sāls. Kamēr sīpoli vārās, sviestā no abām pusēm apcep baltmaizes šķēles.

Sīpolu zupu salej ugunsizturīgās bļodiņās (porciju traukos), vienmērīgi sadalot sīpolus, katrā liek divas apceptas baltmaizes šķēlītes, tām uzkaisa biezu rīvēta siera kārtu un liek sakarsētā cepeškrāsnī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zupa gatava, kad siers izkusis un mazliet apcepies zeltaini brūngans.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.