Ķiploki 17

Foto: SHUTTERSTOCK

• 1 kg ķiploku

Marinādei:

• 1 l ūdens

• 70 g sāls

• 20 g cukura

• 25 ml 9% galda etiķa

• 1 ēdamkarote augu eļļas

Uzvāra marinādi. Ķiplokus nomizo, sadala daiviņās, 5–7 minūtes noblanšē marinādē, pēc tam izņem un blīvi pilda traukā. Pārlej atdzesētu marinādi, uzliek slogu. Trauku novieto siltā telpā – pēc 3–4 dienām sākas rūgšana, kas ilgst 4–5 dienas. Pēc tam trauku ar ķiplokiem novieto vēsā vietā.

Eļļu marinādei var arī nepievienot.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.