Foto: A. Zhuravleva/Shutterstock

Skābo kāpostu zupa ar kūpinātu ribiņu 0

Sastāvdaļas
• 500 g skābo kāpostu
• 700 g kūpinātu ribiņu
• 2 burkāni
• sīpols
• pāris lauru lapu
• melnie piparu graudi
• sāls, malti melnie pipari

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ribiņas sagriež mazākos gabalos, liek katlā, aplej ar aukstu ūdeni un uzvāra. Nosmeļ putas. Pievieno lauru lapas, melnos piparus (var arī smaržīgos), sāli (ja ribiņas sāļas, tad to nevajadzēs) un vāra.

Pannā sakarsētā eļļā apcep sīki sagrieztus sīpolus un sarīvētus burkānus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Skābos kāpostus ieliek sietiņā, lai notek sula. Ar to varēs regulēt zupas skābumu.

Kad gaļa nāk nost no kauliem, to izņem no katla. Atkaulo, smalki sagriež.

Katlā liek kāpostus (var pirms tam mazliet sasmalcināt, ja gadījušies gari sarīvēti), burkānus ar sīpoliem. Vārīšanas ilgums atkarīgs no kāpostiem – kad tie mīksti, zupa ir gatava. Pievieno sagriezto gaļu.

Ar katru sildīšanu zupa kļūs gardāka. Tumīgumam līdz ar kāpostiem var pievienot grūbas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.