Foto – Anda Krauze

  8

Nejūtas kā pensionārs

Visaugstākais radošais pacēlums bijis “Modo” laikā. “Viss laimīgi sakrita,” atceras dziedātājs, “komponists Pauls, lieliska dzeja – Maestro izmantoja tikai labus tekstus, kuru autori bija Jānis Peters un Imants Ziedonis. Aiz muguras stāvēja “Modo” – labākā instrumentālistu grupa Padomju Savienībā – Boldirevs, Bannihs, Mitrohins, Rūtentāls, Birkāns… Daudzas dziesmas tapa mēģinājumu procesā, šo to iesakot spēlētājiem, šo to mums ar Noru Bumbieri, ar kuru bijām uz viena viļņa, sapratāmies no pusvārda …”

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Savā dziedātāja karjerā šodienas jubilārs izdarījis ļoti daudz, un, kā teic pats, “apzagts nejūtas”. Kāds eņģelis allaž vadījis, it īpaši slavas brīžos, kad komponisti piedāvāja melodijas citu pēc citas, un dažs labs mēģināja arī izmantot Viktora labo balsi, lai paceltu savu vājo dziesmu.

Par spīti gadiem un oficiālajam statusam, Viktors Lapčenoks nejūtas un arī nemaz nevar justies kā pensionārs. Jo – vai ar 140 eiro 
mēnesī var izdzīvot? Par miskastes izvešanu vien no mājām Garkalnē gadā jāmaksā 70 eiro, kas ir puse no mēneša pensijas… Taču nepārprotiet, mūziķis nepieder pie vaimanātājiem un padomju laiku alcējiem, taču, pavisam godīgi sakot, darba novērtējums naudas izteiksmē jau “mazliet smeldz” gan.

CITI ŠOBRĪD LASA

Septiņdesmit gadu jubilejas koncerti sāksies 3. februārī Rēzeknē “Gorā”, turpināsies 4. februārī Cēsīs, bet Rīgā notiks 5. un 6. februārī Dailes teātrī. Uz skatuves būs aktieris Guntis Skrastiņš, ar kuru Viktoram veidojusies laba sadarbība kopš grūtajiem laikiem 90. gadu sākumā. Protams – Raimonda Macata instrumentālā grupa, ar kuru muzicēts kopā pēdējā laikā, pie klavierēm kādreizējais “Līvu” pianists Juris Kristons. Un, protams, kā nu bez Maestro! “Ja nebūtu Paula 
aicinājuma, es droši vien uz estrādes skatuves nekad nebūtu nonācis,” teic jubilārs.

Viktora Lapčenoka 70 gadu jubilejas koncerti

• 3. februārī plkst. 19 Latgales vēstniecībā “Gors”.

• 4. februārī plkst. 19 Vidzemes koncertzālē “Cēsis”.

• 5., 6. februārī plkst. 19 Dailes teātra Lielajā zālē.

• 11. februārī plkst. 17 Liepājas Olimpiskajā centrā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.