Jebkuram nākamajam Stradiņa slimnīcas vadītājam ir grūti lauzt uzņēmuma kultūru, jo slimnīcas mediķi vienmēr uzskatījuši, ka ir īpaši, ka var atļauties vairāk nekā citi.
Jebkuram nākamajam Stradiņa slimnīcas vadītājam ir grūti lauzt uzņēmuma kultūru, jo slimnīcas mediķi vienmēr uzskatījuši, ka ir īpaši, ka var atļauties vairāk nekā citi.
Foto – Timurs Subhankulovs

Pabeidz gadu ar pozitīvu rezultātu 9

Kad Circene bija atbrīvojusies no Dzenīša, “Stradiņu” valdes priekšsēdētājas amatu saņēma finansiste Rūta Valtere, kura bija palikusi aiz svītras konkursā par Valsts kancelejas direktores amatu un kurai vajadzēja atrast citu amatu. To izdarīt palīdzēja ministre, un “Stradiņu” kolektīvam bija jāsamierinās, ka viņu darbavietas vadīšana uzticēta personai, par kuru nekas nav zināms un kura vadības krēslā iebīdīta bez konkursa – vienkārši uz labas pazīšanās pamata.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Mūrniece: “Notiek psiholoģiskās operācijas pret mūsu iedzīvotājiem. Tiek mēģināts manipulēt un radīt nedrošības sajūtu”
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

Valterei netrūka ideju, kā uzlabot slimnīcas darbu, un par tām viņa ne reizi vien stāstīja žurnālistiem. Viņai pietika drosmes doties pat pie valdības, lai “izsistu” slimnīcai 10 miljonus latu. Valtere nāca ar savu plānu, kā samazināt “Stradiņu” administrāciju un ieviest pārredzamu algu politiku. Zvērināta revidenta apstiprinātajā slimnīcas gada pārskatā lasāms, ka “pēc divu gadu pārtraukuma slimnīcai ir izdevies gadu noslēgt ar pozitīvu rezultātu (slimnīca 2013. gadu noslēdza ar 8496 latu lielu peļņu), kā arī galvenie likviditātes un maksātspējas rādītāji, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir nedaudz uzlabojušies”.

Ja revidents, kurš strādā pēc starptautiskiem standartiem, ir atzinis, ka “gada pārskats sniedz patiesu un skaidru priekšstatu par Stradiņa slimnīcas finansiālo stāvokli”, tad taču nevajadzētu uzskatīt, ka slimnīcā ir nepārredzami finanšu džungļi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.