Foto – Aija Geida

Smaržīgais kvass ar piparmētrām 0

Rudzu maizi sagriež plānās šķēlītēs un cepeškrāsnī apžāvē. Sausiņus aplej ar verdošu ūdeni un pēc 3–4 stundām nokāš. Sagatavo ieraugu tāpat kā rudzu maizes kvasam. Līdz vārīšanās temperatūrai uzkarsē 2 glāzes no maizes gatavotā šķidruma, pievieno piparmētras, uzvāra un pieber cukuru. Atdzesē līdz +30 °C un pievieno ieraugu. Pielej caur sietiņu izkāstu piparmētru izvilkumu, samaisa, uzsedz drāniņu un tur siltā vietā tikmēr, kamēr parādās biezas putas. Tās rūpīgi noņem, dzērienu izkāš un sapilda pudelēs, nepielejot līdz pašai augšai. Pudeles cieši aiztaisa ar korķiem un novieto aukstumā. Pēc 12 stundām kvass ir lietojams.

Reklāma
Reklāma