say7.info

Šokolādes kēkss ar biezpiena krēmu 0

Sastāvdaļas mīklai – 200 g sviesta, 200 g cukura, 1 tējkarote vaniļas cukura, 5 olas, 5 tējkarotes kakao, 250–300 g miltu, 2 tējkarotes cepamā pulvera.

Reklāma
Reklāma
10 profesijas, ar kuru palīdzību tu vari kļūt par miljonāru! Vai tu jau strādā kādā no tām?
Krimināls
“Nebiju paspējis gultu saklāt…” Pārsteidzošs stāsts par Jevgeniju Gecko, kurš izbēdzis no Jēkabpils cietuma, taču pirms tam sazinājies ar LA.LV
Kokteilis
10. jūlija pilnmēness būs liktenīgs tieši šīm zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas krēmam – 10 g želatīna, 200 g biezpiena, 150 g cukura, 200 g krējuma.

Pagatavošana.

Želatīnam uzlej 100 ml atdzesēta vārīta ūdens un atstāj uz stundu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tikmēr gatavo mīklu. Sviestu samaisa ar cukuru un vaniļas cukuru.

Pievieno olas, samaisa. Pieber kakao un visu rūpīgi samaisa. Pievieno miltus un cepamo pulveri, samaisa. Mīklai jābūt ne pārāk biezai.

Cepamo formu ietauko un liek tajā mīklu. Liek 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 35–40 minūtes.

Samaisīto želatīnu mazā katliņā liek karsēties, bet neuzvāra. Mazliet atdzesē.

Bļodā biezpienu samaisa ar cukuru, pievieno krējumu un visu samaisa. Pievieno uzsildīto želatīnu, visu samaisa. Krēmu liek ledusskapī uz 20–30 minūtēm, lai nedaudz sastingst.

Izcepto kēksu gareniski pārgriež uz pusēm, virsējo daļu noņem nost, uz apakšējās turpat cepamajā formā uzliek viegli sabiezējušo krēmu, virsū liek kēksa otru daļu. Visu liek ledusskapī uz 3–4 stundām.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.