Foto – Baiba Buceniece

Spāņu desas čorizo un melno pupiņu zupa
 – tiem, kam smeķē asumiņš 0

Sastāvdaļas (4 porcijām) – 100 g spāņu desas čorizo vai citas asas kūpinātas desas, 1 sarkanā paprika, 3 daiviņas ķiploka, 1 tējk. kūpinātas paprikas jeb pimento (nopērkams Rīgas Centrāltirgū), 1 tējk. sasmalcināta kumīna, 1 sarkanais sīpols, 150 g melno pupiņu, 1 laims, 500 ml dārzeņu buljona, 2 lauru lapas, 3 ēd. k. rapšu eļļas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

Izmērcētām pupiņām katlā pievieno lauru lapas un vāra, līdz pupiņas mīkstas. Lauru lapas izņem. Pupiņas nokāš, šķidrumu atstāj. Pusi pupiņu sablenderē. Pannā eļļā apcep sagrieztu čorizo desu. Pievieno sagrieztu svaigo papriku, maltu kumīnu, sīpolu, ķiploku, no laima izspiestu sulu un cep vēl 5 min. Visu liek katlā, pievieno pupiņu novārījumu, ieliek atlikušās veselās pupiņas. Ja nepieciešams, pievieno dārzeņu buljonu. Ja vēlas, lai zupa ir veģetāra, desu aizstāj ar kūpināto papriku.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.