Foto – Marta Purmale

Spirgtā brokoļu zupa 0

Autors: Gunta Tabore, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas
* aptuveni kilograms brokoļu
* vidējs sīpols
* pāris ķiploka daivas
* eļļa apcepšanai
* 12 tīģergarneles
* sīpolu sēklu vai citi dīgsti
* sāls un pipari

Reklāma
Reklāma
Uz Saules noticis liels sprādziens. Uz Zemi traucas spēcīga magnētiskā vētra 57
5 lietas, kuras nedrīkst izsviest no mājokļa pat tad, kad tās nokalpojušas
Kokteilis
3 horoskopa zīmes, kuru vīrieši visbiežāk ir neuzticīgi, bet to prasmīgi slēpj
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sīpolus notīra, sagriež lielos gabalos. Apcep eļļā kopā ar notīrītām ķiploka daivām. Pielej ūdeni, uzvāra. Karstajā virumā liek sagrieztus brokoļus un pavāra īsu brīdi, aptuveni 5 minūtes, kamēr brokoļi mīksti, bet nav izšķīduši. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Garneles liek karstā sālsūdenī un pakarsē apmēram minūti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavos brokoļus sablendē viendabīgā biezenī. Lej šķīvjos, kamēr zupa silta. Dekorē ar vārītām tīģergarnelēm un dīgstiem.

Pavāres piebilde

Brokoli nedrīkst pārvārīt, tad tas zaudē gan vitamīnus, gan skaisto krāsu. Vislabāk ir tvaicēt aptuveni 10 minūtes.

Šāda zupa kārdina ar spirgto toni un ir veselīga. Tai var pievienot saldo krējumu, bet tas nav nepieciešams, jo garša tāpat ir dabiska un tīkama. Garneļu vietā var iebārstīt maizes grauzdiņus. Dilles vai pētersīļi īsti neder, jo šiem zaļumiem ir pārāk izteikta garša.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.