Foto – Shutterstock

Mūsdienu Francija un drošība  0

Situācija gan mūsdienu futbolā, gan pasaulē ir ļoti dīvaina, nestabila. Tāpēc drošības jautājums saistībā ar futbola spēlēm Francijā apspriests jau sen, krietni vien pirms pēdējā laikā tur notikušajiem terora aktiem un draudiem tos atkārtot tieši Eiropas čempionāta pārpildītajos futbola stadionos (gluži konkrēti – pret angļu un krievu futbola līdzjutējiem). Patiesību sakot, iespēja, ka spēles varētu risināties bez skatītāju klātbūtnes, nav pilnībā atcelta. Neskatoties uz Francijas varasiestāžu un tās ārvalstu sabiedroto optimistiskajām runām, tāds scenārijs jau ir izstrādāts un atrodas rokas stiepiena attālumā – vajadzības gadījumā to izmantos nekavējoties un bez šaubīšanās. Ir arī visradikālākais scenārijs – vispār atcelt čempionātu, kas līdz pat pēdējam mirklim būs gluži reāls variants.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

Taču ikviens apzinās, ka daudzkārt bīstamākas par jebkuriem oficiālajiem aizliegumiem ir prātos iesētās bailes. Tiesa, franči, kas paši vēsturiski allaž bijuši vieni no lielākajiem nemieru cēlājiem, tik viegli panikai nepakļaujas. Piemēram, dažas dienas pēc šā gada pavasarī Briselē notikušajiem terora aktiem operatīvā aptaujā noskaidrots, ka aptuveni 80% franču kategoriski iebilst pret čempionāta atcelšanu vispār, savukārt uz turnīra spēlēm jau pārdoti vairāk nekā divi miljoni biļešu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.