Āgenskalna Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja Līga Plauča piektdien savā klasē bija viena.
Āgenskalna Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja Līga Plauča piektdien savā klasē bija viena.
Foto – Karīna Miezāja

“Šis ir brīdinājuma streiks” 11

Jautāju LIZDA priekšsēdētājai Ingai Vanagai, kāpēc nolemts streikot darba vietās. I. Vanaga skaidro: ir arī diennakts bērnudārzi, speciālās skolas, kurās bērni uzturas visu laiku, ir bērni, kuri mājās netiktu pieskatīti, ja bērnudārzi un skolas būtu slēgtas. “Šis ir brīdinājuma streiks, tāpēc uzskatījām, ka šoreiz varam tā streikot, kā prioritāti izceļot bērnu drošību,” stāstīja I. Vanaga.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Lasīt citas ziņas

Jāpiebilst, ka iepriekšējā LIZDA vadītāja Ingrīda Mikiško kritizējusi arodbiedrības lēmumu rīkot streiku. Aģentūrai BNS viņa paudusi, ka streiks ir nevietā, ir nesagatavots un tajā paustās prasības nemaz nav izpildāmas, jo valsts budžetu nākamajam gadam pieņem jau pirmdienā pēc streika.

I. Vanaga toties norādīja, ka pārdalīt finansējumu ir iespējams arī pēc valsts budžeta apstiprināšanas.

CITI ŠOBRĪD LASA

J. Rubina teica, ka jaunā LIZDA vadība skolotāju acīs esot labāka par iepriekšējo: “Beidzot arodbiedrībā kāds patiešām izrēķināja, kādas būs sekas jaunajam modelim. Iepriekšējā vadība to jau gandrīz saskaņoja.” Rīgas skolas, kuras streika dienā apmeklējam, nemaz nevēlas šķirties no daudz kritizētā skolu finansēšanas modeļa “Nauda seko skolēnam”. I. Kaķīte saka: vismaz skolā tas ir gana caurspīdīgs un skaidrs, neesot saprotams, kāpēc IZM to sauc par necaurspīdīgu.

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile streika dienā pēc savas iniciatīvas viesojās pie Juglas vidusskolas streikojošajiem skolotājiem. Tieši turp viņa devās, jo šo skolu uzskata par vienu no labākajām Latvijā. Ministres mērķis bijis uzklausīt skolotājus, nevis pārliecināt viņus par valdības darbu pareizību. Arī M. Seile sarunas laikā secināja: skolotāji vēlas pārmaiņas un viņus uztrauc ne tikai pašu atalgojums. Intervijā LNT streika dienas vakarā ministre pieļāva, ka topošo skolotāju algošanas modeli nāksies mainīt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.