Āgenskalna Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja Līga Plauča piektdien savā klasē bija viena.
Āgenskalna Valsts ģimnāzijas matemātikas skolotāja Līga Plauča piektdien savā klasē bija viena.
Foto – Karīna Miezāja

Jāprotestē nopietnāk 11


Turpat netālu – Āgens­kalna sākumskolā – klases turpretī bija skolēnu pilnas un skolotāji veica ierastos pienākumus. Diena pat izdevusies ļoti piesātināta, jo skolā notika dažādi pasākumi, uzņemti augsti viesi, svinēta skolas iesaistīšanās Latvijas Olimpiskās komitejas projektā “Sporto visa klase”.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns 32
VIDEO. “Gudrīši!” Aivars Lembergs ar vienkāršu piemēru nodemonstrē, kā sankcijas ietekmējušas Krieviju
Lasīt citas ziņas

Skolotāji lēma nestreikot ne jau tāpēc, ka te pedagogi būtu apmierināti ar izglītības sistēmā notiekošo. Šī skola bija viena no tām, kur aprobēja jauno skolotāju finansēšanas modeli, un secināts, ka tas būs ļoti neizdevīgs, pasliktinās visu skolotāju finansiālo stāvokli. Piemēram, jaunais modelis paredz skolotāju darba stundās neierēķināt starpbrīžus, kaut tajos skolotāji dežūrē gaiteņos, uzmana skolēnus vai ved pastaigā. Vairāk nekā stunda darba ik dienu tādējādi paliktu neapmaksāta. Tāpat nav pieņemams, ka jaunais modelis liedz skolotājam strādāt vairāk nekā 36 stundas, kamēr citi strādājošie var strādāt 40 stundas nedēļā. Skolotājs tiek diskriminēts! Savus iebildumus pret jauno modeli viņi gan izteica, taču IZM vērā neņēma nevienu no tiem.

“Tajā dienā un tajā brīdī, kad visā Latvijā izglītības iestāžu durvis būs slēgtas un neviens bērns nebūs jāpieskata, mēs būsim kopā ar visiem un arī būsim gatavi streikot,” teica skolas direktore Ināra Kaķīte. “Taču streiks, kas notiek šodien, ir farss.” Tiesa, direktore atzinās, ka iekšēji kremt tas, ka dažādu apsvērumu dēļ kļuvuši par tādiem kā malā stāvētājiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Āgenskalna sākumskolā sastapām arī Skolas padomes priekšsēdētāju, šīs skolas skolēna tēti Ivaru Kukli. Viņš skolas zālē gatavojās vakaram – te notiks vecāku rīkota balle, kurā skolotāji ieradīsies kā viesi. Šī balle nebija pateicība par nestreikošanu, šāda balle notiek tradicionāli pedagogu atbalstam. I. Kuklis līdzīgi kā direktore uzskata, ka skolotājiem ir pamats streikot: “Pedagogi pelna nepelnīti maz, taču es skolotāju streiku atbalstītu tad, ja domātu, ka tam būs kāds rezultāts. Šoreiz tā nebūs. Ja skolai būtu aizslēgtas durvis un skolotāji streikotu tikpat nopietni kā lidmašīnu piloti, tad varbūt rezultāts būtu. Ja skolotāji šādā streikā panāktu labāku izglītības kvalitāti un labāku darba samaksu, mani neuztrauktu tas, ka bērnam streika dēļ nav iespējams nākt uz skolu.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.