Foto: Pixabay

Sulīga, saldskāba ābolu-kanēļa plātsmaize ar kraukšķīgām drupačiņām…Bauda! 15

Sulīga saldskāba ābolu plātsmaize ar drupačām pa virsu, kas tikko ir izņemta no cepeškrāsns, kanēļa, cukura un ābolu smarža pa visu māju – izklausās garšīgi?

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Lai arī ābolu plātsmaizes skaitās vairāk rudens gardums, kad ābolus var pacelt dārzā no zemes, to var ēst visu gadu, un ābolus var aizvietot ar citiem augļiem, piemēram, bumbieriem, persikiem, ogām.

Šī recepte ir patiešām ļoti viegli pagatavojama un sagatavošanas process aizņem tikai 20 minūtes.

Sastāvdaļas

Milti – 225g

Cukurs – 130g

Kefīrs – 300ml

Olas – 2 gab.

Cepamais pulveris – 1 tējkarote

Āboli – 3 gab.

Vaniļas cukurs – 6 tējkarotes

Kanēlis – 2 tējkarotes

Skābais krējums 25% – 200g

Sviests – 50g

Pagatavošana

Pamata mīkla:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Sajauc 135g miltus ar 100g cukuru, kefīru, 1 olu un cepamo pulveri.

2. Izvēlētajā formā, ja nepieciešams ieklāj cepampapīru un ielej pagatavoto mīklu. Mīkla sanāks pašķidra, lejama.

Āboli:

1. Nomizo un sagriež nelielos gabaliņos ābolus.

2. Tos pārkaisa ar 3 tējkarotēm vaniļas cukuru un 1 tējkaroti kanēli, samaisa un ber virsū uz kefīra mīklas.

Krējuma virskārta:

1. Krējumu, 1 tējkaroti kanēli, 3 tējkarotes vaniļas cukuru un 1 olu sajauc kopā un lej pāri āboliem.

Drumstalas:

1. Sajauc atlikušos miltus ar atlikušo cukuru un pievieno aukstu, gabaliņos sagrieztu sviestu, to visu drupina ar pirkstiem līdz izveidojas drupačiņas.

2. Ber pāri krējuma masai.

Cep 180 grādos aptuveni 50 minūtes.

Gatavojot plātsmaizi 14 x 24 cm formā, cepšanas laiks 50 minūtes. Iedurot kociņu mīklā, tā joprojām vēl var pielipt pie kociņa, bet tas nekas, jo, ja ceps ilgāk, plātsmaize var sanākt sausa.

Taču der ielāgot, ka cepšanas laiks ir atkarīgs no cepeškrāsns un cepamās formas. Jo seklāka un lielāka forma, jo plātsmaize sanāks plānāka (kas nav slikti), bet arī izcepsies ātrāk.

Ja cepamā forma ir maza, bet dziļa, mīkla ir bieza un jācep ilgāk. Tāpēc ieteicams vadīties pēc drumstalu brūnuma un cept ne mazāk kā 25 minūtes jebkurā cepamformā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.