Foto – Matīss Markovskis

Svaigā ingvera kūka 0

PAGATAVOŠANA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko kūkas veidni (es izmantoju apaļo kēksa formu ar cauro vidu).Lielā bļodā sajauc sīrupu, cukuru un eļļu, bet vidēja lieluma bļodā – miltus, kanēli, krustnagliņas un piparus.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Nelielā katliņā uzvāra ūdeni un tajā iemaisa sodu. Karsto sodas ūdeni pielej sīrupa un eļļas maisījumam, pieber sarīvēto ingveru. Pamazām šajā šķidrumā iejauc miltus. Pievieno olas un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Lej veidnē un cep aptuveni stundu (par to, vai gatava, var pārliecināties, kūkā iedurot koka irbulīti, – ja tas ir sauss, vairs nav jācep). Pasniedz atdzesētu.

Pavāres piebilde

Kolosāla kūka! Sākumā šķita, ka mīkla ir pārāk šķidra, bet cepot viss forši uzpūtās un izdevās gardi kraukšķīga. Kad mīkla iejaukta, jāļauj tai kādu brīdi pastāvēt, lai milti uzbriest. Cepu kēksa formiņās, bija gatava jau pēc 15–20 minūtēm. Var pagatavot pat pāris dienu iepriekš, uzlikt pārtikas plēvi un turēt ledusskapī. Pēc tam rotāt ar citrona putukrējumu, kas top vienkārši: saputo saldo krējumu ar cukuru, citrona sulu un miziņu (uz puslitru krējuma – puscitrona sula un vesela citrona miziņa).

CITI ŠOBRĪD LASA

Kēksus var sarindot uz liela šķīvja, katram uzlikt putukrējuma cepurīti, iezīmēt sejiņu vai tikai acis – Ziemassvētku rūķīši gatavi!

36,6 °C konsultante AIGA ZVEJNIECE, kafejnīcas Cafe 15 šefpavāre

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.