Foto-Karīna Miezāja

– Jums iebildīs – jā, patstāvību, protams, vajag, bet no ES naudas gan tāpēc nevajag atteikties. Vai jūsu priekšlikums ir reāls?
 8

– Pavisam noteikti tas nevar notikt ne šogad, ne nākamgad, taču tam jābūt kā mērķim.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Lasīt citas ziņas

M. Antonevičs: – Vai jūsu priekšlikums ir atteikties no Eiropas fondu naudas? Bet mēs taču uz to mērķtiecīgi gājām, un tas bija galvenais “burkāns”, stājoties Eiropas Savienībā. Turklāt to izmanto arī citas ES valstis, kāpēc Latvijai sevi jānostāda neizdevīgākā pozīcijā?


– Tas tā varētu būt, ja mūsu izdevumi un ienākumi būtu sabalansēti un Eiropas naudu varētu izmantot attīstībai. Šobrīd Latvija to vienkārši iekļauj savā kārtējā budžetā ar atzīmi “ārvalstu finanšu palīdzība”. Man par to kauns. Un vēl vajadzētu padomāt – vai tiešām mums to naudu dos bezgalīgi? Man, piemēram, jau tagad ir grūti izskaidrot, kāpēc mums dod šādas “brīvpusdienas”… Taču pamatdoma jau nav šī nauda, bet valsts patstāvība, kuru mums vajadzētu vairot.

CITI ŠOBRĪD LASA

V. Krustiņš: – Vai mūsdienu globālajos apstākļos tāda patstāvība maz iespējama?


– Ir piemēri, kas to apliecina.

– Un kuri tie ir?


– Ja es tagad nosaukšu Singapūru, kāds varbūt teiks, ka es esmu “repšists”. Bet Singapūra tiešām ir labs piemērs. Esmu tur vairākas reizes bijis, un man šīs valsts ideja ļoti simpatizē. Vai cits mums tuvāks piemērs – Somija, kura ļoti konsekventi jau apmēram 20 gadus iet uz izvirzīto mērķi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.