Marta Gintere ar topošās kosmētikas līnijas “Restoring” iepakojuma dizaina paraugu un “A’Design Award” apbalvojumu rokās.
Marta Gintere ar topošās kosmētikas līnijas “Restoring” iepakojuma dizaina paraugu un “A’Design Award” apbalvojumu rokās.
Foto – Andris Ozoliņš

Kambuča un bronzas godalga 0

Martas studentes dzīvē pienāca laiks, kad jāpierāda varēšana un jāpaveic darbs maģistra grāda iegūšanai. Māksliniecei imponēja parfimērijas un kosmētikas lielražotājs AS “Dzintars”. Izveidojās skaista sadarbība ar uzņēmuma pārstāvi Noru Golubovu, un tika nolemts veidot topošās kosmētikas līnijas “Restoring” iepakojuma dizaina paraugu. “Šīs kosmētikas līnijas galvenā funkcija ir lietotāja ādas iekšēja un ārēja atjaunināšana, kas tiek panākta, izmantojot Latvijā pazīstamās tējas sēnes ekstrakta materiālu – kambuču. Tējas sēnes šķidruma mikro pasaules vizuāla izteiksme ir skaista un vienkārša – veidojas nojausmas par ainavām no organismiem, kas redzami iegarenu stobriņu un punktiņu veidolā. Šo vizuālo valodu ņēmu par pamatu pretnovecošanās līnijas “Restoring” iepakojuma izveidē. Dizainu veidoju tā, lai patērētāju pārsteigtu un tajā būtu arī stāsts par kosmētikas līnijā izmantotajām dabīgajām izejvielām,” stāsta Marta.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 40
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā
Lasīt citas ziņas

Ar “Restoring” dizainu jaunā māksliniece piedalījās konkursā “Gada balva dizainā 2014” un ieguva Atzinības rakstu no Latvijas Iepakojumu asociācijas, kā arī Latvijas iepakojuma gada balvā tika saņemta pirmā vieta Interneta balsojuma kategorijā. Starptautiskajā konkursā “A’Design Award 2014”, kas ir viens no vadošajiem šāda tipa konkursiem pasaulē, Marta Gintere saņēma godpilno bronzas godalgu, kas ir teicama ceļamaize studentei tālākos radošos ceļos. “Patīkami, ka pēc konkursa ar mani sazinājās izdevuma “Creative Packaging Solutions” izdevēji un lūdza atļauju iekļaut manu darbu grāmatā par pasaules radošāko iepakojuma dizainu. Ap jauno gadu ceru saņemt autoreksemplāru,” priecājas Marta, šobrīd dizaina aģentūras “Luksofors” dizainere.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.