0

Mazajiem uzņēmumiem trūkst apgrozāmo līdzekļu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Savukārt mazā uzņēmēja, grezno bērnu apģērbu zīmola “Lazy Francis” īpašniece un dizainere Olga Krūze no politiskajām pārmaiņām ASV un Anglijā izjutusi gan pozitīvu, gan negatīvu ietekmi. Viņai ir veikali Rīgā un Londonā, kā arī produkcija realizēta ASV. “Pēc Trampa ievēlēšanas klienti Ņujorkā neslēpa, ka viņiem patīk mana produkcija, bet bail slēgt līgumus, jo valda neziņa par jauniem muitas ierobežojumiem vai nodokļiem, kas būtiski sadārdzinās produkciju no Eiropas.”

Savukārt pirms pusgada, tieši “Brexit” laikā, O. Krūze meklēja telpas veikalam Londonā. Vēl pirms “Brexit” uzņēmēja bija spiesta atteikties no noskatītajām telpām, jo tās bija pārāk dārgas, bet nākamajā dienā pēc vēlēšanām zvanīja aģente un piedāvāja šīs pašas telpas lētāk un ar minimālo depozītu.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Es nepiekrītu uzskatam, ka Latvijā nav pirktspējas. Situācija visos tirgos ir līdzīga – ir cilvēki, kas pelna, un ir cilvēki, kas ir nabagi. Jautājums ir par produktu, kuru piedāvā un par kādu cenu. Vislielākā problēma mazajiem uzņēmumiem Latvijā ir kreditēšanas iespējas. Es neticu, ka es kā mazs uzņēmums Latvijā varu dabūt 50 tūkstošus eiro kredītu bez ķīlas, kas man nav liela nauda. Tā man pašlaik nodrošinātu apmēram četru mēnešu ražošanu. Trīs bankas Latvijā man šādu kredītu bez ķīlas atteica, bet Anglijā, tikai pamatojoties uz manu kredīta vēsturi, šādu kredītu izsniedza četru dienu laikā,” norādīja O. Krūze.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.