Tomātu ievārījums ar kanēli un krustnagliņām. Garšīgi, turklāt vienkārši 0

Ievārījumu gatavo no negataviem vienāda lieluma tomātiem. Zaļos vai bālganos tomātus nomazgā un sagriež 4 daļās. 0,5 litros ūdens izšķīdina 1 kg cukura un uzvāra.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Verdošā sīrupā ieber tomātus (1 kg tomātu uz 1 litru sīrupa) un vāra uz nelielas uguns apmēram 30 minūtes.

Sēklas no pārgrieztām sēklu ligzdām vārot nokļūst sīrupā, un tāpēc sīrups nav pilnīgi dzidrs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja vēlas, lai ievārījums būtu izskatīgs, tad sēklas no sēklu ligzdām izņem.

Kā garšvielas lieto kanēļa mizas un krustnagliņas. Var pievienot arī nedaudz citronskābes.

Ievārījumam ir īpatnēja garša, ja tomātiem pievieno skābas plūmes. Laba garša rodas, ja sīrupā dažas minūtes vāra bazilika lapu. Tomātus vāra arī kopā ar brūklenēm, āboliem, bumbieriem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.