Foto: Shutterstock

TOP recepte: marinēts ķirbis korejiešu gaumē 1

Ķirbis korejiešu gaumē ir viena no visgardākajām un vienkāršāk pagatavojamajām uzkodām. Šī garduma pagatavošanai javeltī aptuveni 20 minūtes laika. Un tas ir tik vienkārši un gardi!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
TV24
“Neviens nevarēja saprast, kas tas par ieroci!” Slaidiņš atklāj interesantu incidentu “Zapad 2025” laikā
Lasīt citas ziņas

• Ķirbis – 400 grami
• Sīpols – 1 gab.
• Ķiploks – 3 daiviņas
• Sarkanie pipari (malti) – 1 tējkarote
• Koriandrs – pustējkarote
• Sojas mērce – 1 ēdamkarote
• Saulespuķu eļļa – 6 ēdamkarotes
• Sāls – pēc garšas

Pagatavošana:

1. Ķirbi notīra no miziņas un sēkliņām. Tā mīkstumu sarīvē uz rīves, kas paredzēta burkānu gatavošanai korejiešu gaumē. Ja jums tādas nav, izmantojiet vienkārši rupjo rīvi.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Ieber sarīvēto ķirbi bļodiņā un sajauc ar rokām.

3. Notīra paliela izmēra sīpolu un sagriež mazos kubiciņos. Cep to pannā, kurā uzkarsēta eļļa un klāt pievieno sarkanos piparus.

4. Bļodā pie sarīvētā ķirbja caur ķiploku spiedi iespiež ķiploku un turpat pievieno nedaudz sāli un koriandru. Visu kārtīgi samaisa. Pēc tam turpat pievieno arī apceptos sīpolus.

5. Bļodā pielej sojas mērci. Visu rūpīgi samaisa un hermētiski bļodiņu aiztaisa. Piemēram, ar no pārtikas plēves veidojot “jumtiņu”.

6. Atstāj visu nogatavoties vidēji 3 stundas.

Ņem vērā!

Patiesībā marinētie ķirbji korejiešu gaumē ir gatavi ēšanai arī uzreiz pēc pagatavošanas. Tomēr garša būs izteiktāka, ja ļausiet marinādei kārtīgi iesūkties ķirbja mīkstumā!

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.