Foto: Shutterstock

Krāsaina, aromātiska un ļoti garšīga: ķirbja krēmzupa ar tīģergarnelēm, ingveru un konjaku 2

Šī zupa, pareizi gatavota, būs īsta bauda garšas kārpiņām. Ēdiens izdodas ļoti krāsains, estētiski baudāms un ļoti garšīgs – izcila uzkoda, kad pie jums nāk viesi vai vēlaties palutināt savu ģimeni tāpat vien. Ja nu gadījumā jums mājās ir visas sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu pienu, to var aizstāt ar liesu saldo krējumu.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

• Ķirbis – 400 grami
• Cukurs – 1 ēdamkarote
• Kokosriekstu piens – 400 ml
• Vistas buljons – 2 litri
• Dzeltenais karijs (pulveris) – 1 ēdamkarote
• Augu eļļa – 50 ml
• Konjaks – 50 ml
• Ingvera sakne – 20 grami
• Zivju mērce – 20 ml
• Koriandrs – 20 grami
• Zaļie lociņi – 10 grami
• Attīrītas tīģergarneles – 200 grami
• Sāls – pēc garšas

Pagatavošana:

1. Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, pārkaisa ar cukuru, uzkarsē katliņā augu eļļu un apcep ķirbi līdz mīkstumam.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Pielej katliņā konjaku un turpina sutināt ķirbi, periodiski samaisot, kamēr nav izvārījies viss alkohols.

3. Pēc tam pievieno sarīvētu ingveru, kariju, turpina maisot gatavot ķirbi.

4. Pēc tam pievieno buljonu, zivju mērci un kokosriekstu pienu, gatavo uz vidēji lēna karstuma aptuveni 10 minūtes. Pēc tam zupu sablenderē līdz krēmīgai konsistencei.

5. Pievieno attīrītas tīģergarneles un vāra līdz gatavībai. Pievieno sāli, koriandra garšvielu un sasmalcinātus zaļos lociņus. Visu kārtīgi samaisa. Pasniedz dziļos šķīvjos un dekorē ar lociņiem.

Lai labi garšo!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.