Publicitātes foto

Biskvīta kūka ar krēmu un augļu rotājumu 1

Gatavojusi 3. ĒP kursa audzēkne Madara Lacberga

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Mīklai:

• 240 g kviešu miltu

• 300 g cukura

• 20 g kartupeļu cietes

• 12 olu

• 5 g vaniļas cukura

Sviesta krēmam:

• 600 g sviesta

• 400 g kondensētā piena

• 50 g citrona sulas

• 5 g vaniļas cukura

• nedaudz brendija vai ruma

Pildījumam:

• 200 g dzērveņu ievārījuma

Dekorēšanai:

• 200 g baltās šokolādes čipsu

• 150 g zemeņu

• 150 g kivi

• 100 g lielogu melleņu

Pagatavošana

7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Lasīt citas ziņas

Biskvīta mīklai olas saputo ar cukuru siltā ūdens peldē, līdz cukurs izkusis un olu masas temperatūra ir 40 °C.

Pēc tam turpina putot ar rokas mikseri, līdz masa kļūst nedaudz gaišāka un pieaug tās apjoms. Tad iesijā miltus un kartupeļu cieti un viegli iecilā masā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cepeškrāsnī 180 °C izcep trīs biskvīta ripas.

Atdzesē, pārziež ar dzērveņu ievārījumu un sviesta krēma kārtu, ko gatavo šādi: saputo sviestu, pakāpeniski pievienojot kondensēto pienu, vaniļas cukuru, citrona sulu, brendiju vai konjaku, vai rumu.

Kūkas ārmalas noziež ar krēmu, dekorē ar baltās šokolādes skaidiņām. Uz kūkas virsmas kārto augļus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.