Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars
Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars
Foto – Timurs Subhankulovs

Vai pats uzskatāt, ka Truksnim jāpaliek partijā? 26


Es uzskatu, ka ir ļoti nepareizi izslēgt biedru bez viņa uzklausīšanas. Nesaukšu vārdā, bet mums vēsturiski jau bija tāda situācija, ka viens biedrs tika izslēgts bez uzklausīšanas. Izrādījās, ka viņš tajā laikā bija slimnīcā un, iespējams, būtu varējis atspēkot pārmetumus.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Es te gribētu atgādināt, kā jūs, līdzīgi kā tagad Truksni, savulaik enerģiski aizstāvējāt kādu savu biedru, rakstot sociālajos tīklos: “Kā var ziloni uzpūst pat ne no mušas. Saistībā ar veselības ministru. Tas nav pat 0,0001% patiesības. Viņš nav bijis onkoloģijas centrā nedz uz operāciju, nedz kādu citu bezmaksas/maksas pakalpojumu priekš sevis.” Nepagāja pat divas dienas, kad ministrs Guntis Belēvičs pats atzinās melos. Vai partijas līdera atbildība nav pārbaudīt situāciju, pirms izsaka slēdzienu?

Tur jau tā lieta. Es neesmu izmeklētājs. KNAB vēlāk veica izmeklēšanu un secināja, ka Belēvičs nav pārkāpis likumu, taču nepieņemami bija tas, ka ministrs meloja, – ne tikai presei, bet arī partijai. Tāpēc šajā gadījumā vairs nebija jautājumu par to, vai viņam jāpaliek amatā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Arī Truksnis varēja pagaidīt, ar ko beigsies izmeklēšana, nevis atkal lauzties pēc amata.

Varēja, bet… Pašvaldības deputāti lēma viņu noņemt, pašvaldības deputāti viņu arī atjaunoja. Mums svarīgi, lai tiktu izdarīts tas, kas solīts vēlētājiem.

Vai arī gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās jūsu Jūrmalas saraksta līderis būs Truksnis?

Tagad svarīgi, lai tiesībsargājošās iestādes pēc iespējas ātrāk sniedz atzinumu. Es zinu, ka daudzi jūrmalnieki augstu novērtē Trukšņa padarītos darbus, vadot pilsētu. Bet šo jautājumu partijas valde vēl vērtēs.

Jūs esat pieteikts kā viens no ZZS saraksta kandidātiem Rīgas domei. Ko liksiet pret Ušakovu?

Nila Ušakova tēls ir folk­lorizējies ne tik daudz viņa darba dēļ, cik tā iepakojuma dēļ. Uz pašvaldību vēlēšanām daudzi tagad skatās kā uz olimpisko sprinta distanci, kurā dod tikai vienu medaļu, bet pieteikties nav vērts, jo zināms, ka tur skries Useins Bolts un pret viņu nav nekādu cerību. Bet situācijas var būt dažādas…

Bolts var pakrist?

Vai viņu var diskvalificēt… Es gribu teikt, ka nav pareizi padoties pie starta. Turklāt Ušakovs nav nekāds Useins Bolts, viņš tikai iztēlojas, ka tāds ir. Domāju, ka mēs varam parādīt Rīgas pašreizējās saimniekošanas patieso seju. Rīgas domes tēls ir milzīgs krāsains burbulis. Burbuļi ir ne vien tukši, tie arī mēdz plīst. Bija iecerēts pompozs projekts – Barona ielas remonts, bet nesanāca, paklupa. Visi tie ielu remonti un uzlabojumi ir īstermiņa – 
pēc laika jāmaina caurules un viss atkal tiek plēsts vaļā. Gādīgs saimnieks tā nedara. Rīgas dome ir kļuvusi par draugu, kolēģu un biznesa partneru varas projektu.

Reklāma
Reklāma

Ušakova panākumu formula ir koncentrēt spēkus vienotā sarakstā. Jūs tos nolēmāt izkliedēt – neveidojat vienotu sarakstu ar “Vienotību” un Nacionālo apvienību.

Iepriekšējās Rīgas domes vēlēšanās Zaļā partija un Zemnieku savienība startēja atsevišķi, šoreiz mēs iesim kopā – tā ka spēku koncentrēšana ir notikusi. Es esmu pārliecināts, ka koalīcijas partijas, ejot uz vēlēšanām atsevišķi, dabūs vairāk, nekā ejot kopā. Liela daļa no tiem, kas atbalsta ZZS, nekad neatbalstīs “Vienotību” un otrādi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.