Agnese Lāce
Agnese Lāce
Foto – Karīna Miezāja

  2

Latvijā valda uzskats, ka mūsu sabiedrība nespēj integrēt bēgļus, kuri tiek nosūtīti uz Latviju. Vai tiešām esam tik vāji?

Reklāma
Reklāma
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
TESTS: Atbildi tikai uz 6 jautājumiem un mākslīgais intelekts izrēķinās tavu vecumu!
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Lasīt citas ziņas

Sabiedrība ir negatīvi noskaņota pret iebraucējiem kopumā. Latvija 2016. gadā uzņēmusi ap divsimt patvēruma meklētājus no Tuvajiem Austrumiem. Vienlaikus pa citiem ceļiem – studijas, darba atļaujas, precības – valstī ieradušies vairāki tūkstoši jauniebraucēju, kurus mēs pat nepamanām.

Ir jāsaprot, ka iekļaušanās jaunā vietā prasa laiku. Pēc gadiem divdesmit mēs redzēsim, ka šie cilvēki būs iekļāvušies sabiedrībā un runās latviski. Mums šķiet, ka viņi gaida pabalstus, bet tas tā nav. Tie ir uzņēmīgi, čakli cilvēki, kuri vēlas strādāt, dibināt uzņēmumus, kļūt neatkarīgi – jautājums ir par to, cik lielā mērā esošā integrācijas politika to veicina. Patiesībā mums vajadzētu priecāties, ka paši esam tādā situācijā, ka varam kaut nedaudz jau palīdzēt citiem, kuriem klājas daudz, daudz grūtāk.

Jūs pati studējat Turcijā?

CITI ŠOBRĪD LASA

Jā, kopš 2013. gada privātajā Koča universitātē Stambulā, kas pieder ļoti bagātai ģimenei. Uzturēt universitāti – viņiem tā ir prestiža lieta. Gandrīz visi studenti saņem arī stipendijas. Mana studiju tēma ir politikas zinātne un migrācija, patlaban rak­stu doktora disertāciju par dubultpilsonību.

Turku valoda laikam ir visai sarežģīta?

Manuprāt, ne īpaši. Līdzīgi kā latviešu valodā, arī tajā ir mīkstinājumi un šņāceņi, kas nesagādā grūtības latviski runājošajiem. Turki lieto latīņu alfabētu, turklāt gramatikā tikpat kā nav izņēmumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.