Foto – Karīna Miezāja

  12

Ministrija: robežsargiem pašiem jātiek galā

Reklāma
Reklāma
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 83
Lasīt citas ziņas

Iekšlietu ministrija (IeM) uzskata, ka VRS jāspēj pašai atrisināt konfliktsituācijas un ministriju interesējot, kā dienests nodrošina labu darba vidi. IeM nozares Politikas departamenta direktors Arnis Jurševics disciplinārlietu izskatīšanā neredz pamata pieaicināt LIDA pārstāvjus, bet arodbiedrība ir aicināta nākt klajā ar priekšlikumiem, kā uzlabot dienesta darba vidi. “Iekšlietu sistēmā strādā ap 12 000 darbinieku, un pietiek notikt vienam šādam gadījumam, lai sabiedrībā parādītos vispārinājumi,” teic A. Jurševics. “Krēslu lietas” iemeslus viņš saista ar informācijas apmaiņas trūkumu un iekšējās kārtības nezināšanu, bet par “skaistulītes lietu” aicina uzklausīt abas iesaistītās puses.

Viņš skaidro, ka IeM struktūrās ir liels vakanču skaits un bieža personāla mainība. “Tas nozīmē, ka mūsu uzdevums ir gan aicināt cilvēkus pievienoties darbā kādā no dienestiem, gan arī motivēt esošos darbiniekus, lai viņi paliktu. Viens no lielākajiem ministrijas panākumiem ir, ka esam spējuši iegūt līdzekļus iekšlietu dienestu darbinieku algu palielināšanai,” piebilst A. Jurševics.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bet kādi “balasta mehānismi” pastāv jau pašlaik, lai iekšlietu dienestu darbinieki varētu tikt galā ar dienesta laikā sakrājušos stresu un uzlabot komunikāciju?

A. Jurševics skaidro, ka dienestos ir dažādi priekšnieki un situācijas, tādēļ atbalstāmi ir pilnveides kursi, kā arī rehabilitācija no stresainā darba. “Mums ir savs rehabilitācijas centrs, kur mūsu cilvēkiem ir iespēja rehabilitēties psihologa uzraudzībā. Centrs ir noslogots, jo pieprasījums ir no visiem dienestiem. Tikai naudas trūkums liedz šīs iespējas nodrošināt lielākam skaitam mūsu cilvēku. Turklāt arī ir bijušas grupas, kurā rehabilitācija tiek nodrošināta īpaši struktūrvienību vadītājiem,” atgādina A. Jurševics.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.