
Upeņu kūkas recepte – atsvaidzinošs deserts vasaras dienām! 0
Šī kūka ir ideāls saldais pēc sātīgām maltītēm vai viegls kārums pie kafijas. Recepte no @edamskaisti.
Sastāvdaļas:
Pamatne:
1. 150-180g šokolādes cepumu;
2. 50g kokosriekstu vai parastā sviesta;
3. Sauja drupinātas šokolādes.
Krēms:
1. 150g svaigas upenes;
2. Bundža konservēta kokosriekstu piena;
3. 200ml auzu putojamā krēma vai saldā krējuma (+ mazliet saldinātājs/vaniļa putošanas laikā);
4. Saldinātājs (aptuveni 4 ēdamkarotes stēvija/cukurs)
5. 2 ēdamkarotes želatīna + ūdens uzbriedināšanai;
6. Mazliet citrona sula.
Pagatavošana:
1. Desertam paredzēto veidni izklāj ar cepamo papīru vai pārtikas plēvi.
3. Cepumus sablenderē viendabīgās drupačās, pārber bļodā, pievieno izkausētu sviestu, izmaisa un klāj kūkas veidnē veidojot mazas, neregulāras maliņas. Kad viss gatavs, novieto to ledusskapī.
4. Aplej želatīnu ar ūdeni un noliek maliņā uzbriest.
5. Šokolādi vidēji rupji sakapā.
6. Upenes noskalo, ber blenderkrūzē, sablenderē, tad pievieno bundžu kokosriekstu piena, citrona sulu un vēlreiz sablenderē, līdz viss ir viendabīgs un masu pārlej bļodā.
7. Upeņu masai pievieno saldinātāju un uzputotu putukrējumu, maigi izmaisa, tad pievieno izkausēto želatīnu, atkal izmaisa.
8. Kūkai uz pamatnes ber sakāptu šokolādi, pār virsu lej upeņu krēmu un novieto ledusskapī uz pāris stundām vai nakti.
Lai labi garšo!