Lai nokļūtu Terēzes ielā, 8. nama iedzīvotājiem jāmēģina izspraukties cauri šai šaurajai ejai gar žogu, kas atdala viņu namu no kaimiņu nama.
Lai nokļūtu Terēzes ielā, 8. nama iedzīvotājiem jāmēģina izspraukties cauri šai šaurajai ejai gar žogu, kas atdala viņu namu no kaimiņu nama.
Foto – Aigars Šepko

Par ko jāuzņemas tāds slogs? 12

Terēzes ielas 8. nama vecākā Sanda Runte stāsta, ka mēģinājusi panākt, lai šim neapbūvētajam zemes gabalam par labu nama iedzīvotājiem tiktu nodibināts servitūta ceļš. Sarunas par to gan esot iesāktas pašvaldības privatizācijas komisijā, bet par kaut ko vienoties pagaidām neesot izdevies.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Vērsties pret uzcelto žogu iedzīvotājiem ir sarežģīti arī cita iemesla dēļ. Ne tikai žogs, bet arī daļa no Terēzes ielas 8. nama atrodas uz Drandem piederošas zemes, par ko iedzīvotājiem jāmaksā viņam tā dēvētā piespiedu zemes noma.

“Ar iepriekšējiem zemes īpašniekiem zemes nomas līgums mums bija noslēgts un mēs arī maksājām. Bet, tā kā Drandes k-gs negrib to noslēgt, viņam neko nemaksājam. Iespējams, ka no līguma viņš atsakās tāpēc, ka tad būtu jāvienojas arī par nama iedzīvotāju netraucētu nokļūšanu Terēzes ielā,” skaidro nama vecākā Sanda Runte. Viņa atklāj, ka Zvaigžņu ielas 29 zemes gabala apsaimniekotājs esot piedāvājis, lai nama iedzīvotāji maksā 100 eiro mēnesī par staigāšanu un braukāšanu pāri zemes gabalam.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Vienam īpašniekam mēs maksātu likumā noteikto piespiedu zemes nomu 6% apmērā no zemes kadastrālās vērtības. Bet otram vēl maksātu 100 eiro mēnesī par iespēju kājām vai braukšus piekļūt namam, kurā dzīvojam…. Par ko būtu jāuzņemas tāds slogs?!” viņa jautā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.