Saulkrastu Saulrieta taka vijas 3,6 km garumā – no Baltās kāpas līdz Saules tiltam.
Saulkrastu Saulrieta taka vijas 3,6 km garumā – no Baltās kāpas līdz Saules tiltam.
Foto – Mārīte Kanča

Saules laukums 4

Saulkrastu centru iezīmē Saules laukums, kas atrodas tieši pretī lielveikalam “Elvi”. Laukumā jau vairākus gadus svin gan valsts svētkus, gan muzicē un dejo dažādos brīvdabas koncertos. Dodoties jūras virzienā, nepaejiet garām Saulkrastu Tūrisma un informācijas centram – tajā viss nepieciešamais pilnvērtīgai pilsētas iepazīšanai. Pērn līdzās peldvietai “Centrs” tika atklāts Jūras parks, kas vilina ar savdabīgu koka dizainu. Šī vieta ir kā radīta ģimeniskai atpūtai – ir gan koka sauļošanās zviļņi un velosipēdu novietnes, āra trenažieri un ielu vingrotāju laukums, gan, protams, divi volejbola laukumi. Kā zināms, Saulkrastos ik gadu notiek leģendārās pludmales volejbola sacensības “Saulkrastu kokteilis” (šogad 16. un 17. jūlijā). Starp citu, arī šogad Saulkrastu pludmale pretendē uz vides kvalitātes zīmes – Zilā karoga – sertifikātu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Lasīt citas ziņas

Līdzās Saulkrastu brīvdabas estrādei un krodziņam ar zīmīgu nosaukumu “Piedod man” 1998. gadā tika uzcelta Romas katoļu Dieva žēlastības baznīca. Vēsturiski Saulkrastu estrāde atrodas blakus kādreizējam Neibādes kūrortam, un par to liecina arī estrādes parkā esošā piemiņas kolonna Neibādes dibinātājam Karlam fon Reiternam. Estrādē visas sezonas garumā notiek koncerti un brīvdabas izrādes. Tieši Saulkrastus par savu pirmizrāžu vietu izvēlējusies Izklaides producentu apvienība “7” (šogad – 24. jūlijā). Ik gadu maija pēdējā sestdienā šeit notiek aktiera Edgara Liepiņa atceres koncerts “Tiksimies kādreiz maijā”, kā arī Ulda Dukas mūzikas svētki.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.