Partijas “Latvijas attīstībai” ģenerālsekretārs Juris Pūce un izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (“Vienotība”).
Partijas “Latvijas attīstībai” ģenerālsekretārs Juris Pūce un izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (“Vienotība”).
Foto – Timurs Subhankulovs

– Kur mācījušies 100 Saeimas gudrie? Ko viens ārsts, svarcēlājs vai aktieris var lemt par manu likteni? Man ir sajūta, ka viņi redz tikai frakcijas vadītāja īkšķi. 14

J. Pūce: – Saeimai varbūt vajadzētu būt tautas spogulim, un tur jādarbojas dažādiem cilvēkiem. Mums parlamentā ir daudz juristu un ekonomistu, taču nepieciešami dažādi speciālisti.

Reklāma
Reklāma
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

I. Druviete: – Ideālam deputātam jābūt ar labu izglītību, darbaspējām, labām uzvedības manierēm, jo, vērtējot viņu, spriež arī par visu valsti un tautu. Noteikti jābūt pārstāvētām visām vecuma grupām. Ja cilvēks līdz 35 gadiem nav savas jomas izcilnieks, tad politikā viņam nav ko meklēt. Mans ideālais deputāts ir savas jomas speciālists ar plašu skatu un zināšanām valsts pārvaldē. Bīstama suga ir daiļrunātāji, jo viņiem ir galvenais izrunāties, nevis iedziļināties konkrētajā tēmā.

– Latvijā izglītības sistēmas problēma ir arī tā, ka daudzi, kas studē par budžeta naudu, pēc diploma iegūšanas aizbrauc no valsts. Mēs neesam tik bagāti, lai apmācītu cilvēkus, kuri strādās Anglijā, Īrijā vai Norvēģijā.

CITI ŠOBRĪD LASA

I. Druviete: – Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība piedāvāja parakstīšanai punktu, ka ikvienam, kurš ieguvis izglītību par valsts līdzekļiem, būtu Latvijā jānostrādā zināms gadu skaits, it kā atstrādājot šos līdzekļus. Tagad ir brīvā darbaspēka kustība un šo labo ideju ir grūti īstenot praksē. Tad mums valstij būtu jāgarantē darba vieta jebkuram augstskolas beidzējam.

J. Pūce: – Kaut ko mēģina darīt šajā jomā ar ārstiem rezidentiem, bet man šķiet, ka tas beigsies čābīgi un turpināsies līdz pirmajai tiesas prāvai. Es pēc būtības negribu pieņemt ideju, ka mums ir jāpiespiež savi jaunieši palikt šeit un strādāt par zemu algu. Mums jārīkojas otrādi – jāpiedāvā viņiem darba vietas par lielu algu, un tad viņi nebrauks prom.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.