Foto-Flickr/Miran Rijavec

Vai mājās var pagatavot marinētu ingveru? 0

“Man garšo marinētais ingvers, ko pasniedz pie suši. Vai tādu var pagatavot arī mājās?” Margarita B. Liepājā

Reklāma
Reklāma

 

Kokteilis
3 horoskopa zīmes, ko visi mīl – viņi izceļas ar īpašu harismu un siltu enerģiju
“Oficiāli neviens neko neaizliedz.” Krievijā strauji izdziest viena no sievietes galvenajām pamattiesībām
“Viņam sāk šķist, ka drīkst atļauties visu!” Sabiedrība pamatīgi iekarsusi, diskutējot par Oskara Zeizas aizturēšanu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošanai nepieciešams svaigs ingvers, sāls, cukurs, rīsu etiķis un ūdens.

Ingvera sakni nomizo un sagriež šķēlītēs, kas nav biezākas par 1 – 1,5 mm. Visērtāk to izdarīt, izmantojot speciālu rīvi vai kartupeļu mizojamo nazi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sašķēlēto ingveru viegli apsāla un ļauj 30 minūtes ievilkties. Pēc tam noskalo tekošā ūdenī un uz 1 – 2 minūtēm iegremdē verdošā ūdenī, lai mīkstinātu šķiedras. Nokāš, strauji atdzesē sasmalcinātā ledū vai ledaini aukstā ūdenī. Atdzesētu liek burkā un pārlej ar marinādi, ko jau iepriekš pēc izjūtas pagatavo no rīsu etiķa, cukura, sāls un neliela daudzuma ūdens.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.