
Ola nolobīta un čaumalu nav: 3 padomi, kā to izdarīt veikli un ātri 0
Ola ir viens no pilnvērtīgākajiem pārtikas produktiem – tajā ir augstas kvalitātes olbaltumvielas, būtiskie tauki, D vitamīns, B12, holīns smadzeņu darbībai un pat antioksidanti acu veselībai.
Turklāt tās ir dabas radītā “iepakojumā” – ērta pārvietošanai, teju visā pasaulē pieejamas, garšīgas.
Bet cik olas var apēst dienā, lai neskādētu veselībai? Lielākajai daļai cilvēku – 1 līdz 2 olas dienā ir drošs un veselīgs daudzums, ja vien nav specifisku veselības ierobežojumu (piemēram, holesterīna līdzsvara jautājumi).
Profesionāls padoms: jo vecāka ola (2–7 dienas), jo vieglāk tā lobās. Pilnīgi svaigas olas – tieši no vistas – ir visgrūtāk nolobīt.