Foto – Fotolia

Kāpēc vārot kartupeļus, ūdenim jāpielej piens? Vecmāmiņu 11 zelta padomi ēst gatavošanā 9

• Savītušus salātus 15 minūtes pamērcē remdenā ūdenī un pēc tam pusstundu aukstākā ūdenī.

Reklāma
Reklāma
Vēstures atkārtošanās ir neizbēgama! Peskovs atklāj, uz kuru Eiropas galvaspilsētu Krievija mērķēs savas raķetes 3
Kokteilis
Personības TESTS. Kura no sejām jums šķiet vispievilcīgākā? Atbildē slēpjas jūsu partnera ideāls
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosaucis 10 politiķus, kuru pieļautās kļūdas būtiski ietekmējušas Latvijas politisko un ekonomisko situāciju 160
Lasīt citas ziņas

• Citronu (apelsīnu) sulu vieglāk izspiest, ja augļus mirkli patur karstā ūdenī.

• Baltmaizi nav ieteicams turēt maizes kastē kopā ar rudzu maizi, jo tā pieņem rupjmaizes smaržu.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Sakaltušu maizi var atsvaidzināt, ja to saliek skārda burkā, cieši aizvāko un kādu laiku atstāj verdošā ūdenī. Šādā veidā atkal ēdamu var padarīt pat nedēļu vecu maizi.

• Ja, vārot kartupeļus, ūdenim pielej pienu, tupeņi būs gaišāki, uzlabosies to garša.

• Kartupeļiem melnie plankumi zūd, ja vārāmajam ūdenim pielej nedaudz etiķa.

• Ja zupa pārsālīta, ieliek dažus nomizotus kartupeļus un pavāra, jo kartupeļi uzsūc daudz sāls.

• Ēdieni nepiedeg, ja katlā ieliek stikla bumbiņu; tā nemitīgi kustas un aizkavē piedegšanu.

• Ja ēdienu uzsilda karsta ūdens peldē, tam nepiemīt uzsildītas maltītes piegarša.

• Ja biezputru vāra pienā, sāls jāliek divreiz mazāk, nekā vārot ūdenī.

• Ja mērci nepasniedz tūlīt pēc pagatavošanas, tad uz dakšiņas uzdur gabaliņu sviesta un ar to pārvelk mērces virspusei. Izkusušais sviests neļauj mērcei iekalst un veidoties plēvei.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.