Foto BNS/Scanpix/LETA

There is always a solution to a problem.. #Vilnius #Lithuania #SummerStorm pic.twitter.com/UMhHB9WHMb 0

Reklāma
Reklāma

FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
“Es pat nespēju iedomāties, ka pieaugušai sievietei var kaut ko tādu teikt” – sieviete vilcienā piedzīvojusi nepatīkamu izturēšanos no diviem pusaudžiem
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Lasīt citas ziņas

CITI ŠOBRĪD LASA

Prognozes liek domāt, ka līdzīgi laikapstākļi Lietuvā gaidāmi arī ceturtdienas pēcpusdienā un piektdien.

Par spēcīgu vēju, lietu un negaisu tiek brīdināts arī Latvijā un Igaunijā.

Pēc spēcīgajām lietusgāzēm Viļņā sabojājoties pilsētas lielākajai kanalizācijas sūkņu stacijai, Neres upē ieplūduši vismaz 5000 kubikmetru neattīrītu notekūdeņu.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis Viļņas ūdenssaimniecības uzņēmuma “Vilniaus vandenys” preses sekretārs Antans Bubnelis, lielākā daļa šā apjoma ir lietus ūdeņi, tomēr upē jau nonākuši arī sadzīves notekūdeņi.

Pēc viņa teiktā, parasti spēcīga lietus gadījumā šī sūkņu stacija ar avārijas sistēmas palīdzību spēj vairākas stundas līdzsvarot lielo notekūdeņu apjomu, taču šodien ap plkst.11 tā vairs nav spējusi pārsūknēt visus notekūdeņus uz pilsētas attīrīšanas iekārtām, avārijas rezervuāri pārplūduši, sūkņu darbība apstājusies un notekūdeņi sākuši plūst uz Neri.

Šobrīd notekūdeņus no applūdušajām sūkņu stacijas telpām cenšas atsūknēt mobilie sūkņi. Cerams, ka to izdosies paveikt tuvāko stundu laikā un speciālisti varēs jau šodien atjaunot sūknētavas darbu, bet pagaidām notekūdeņi turpina plūst uz upi.

Uzņēmums aicinājis Viļņas vecpilsētas, Antakalnes, Žirmūnu un Baltupju mikrorajonu iedzīvotājus pēc iespējas samazināt sadzīves notekūdeņu nonākšanu kanalizācijas sistēmā un pagaidām nelietot nekādus sadzīves ķīmijas līdzekļus.

Reklāma
Reklāma

Pēc “Vilniaus vandenys” speciālistu datiem, šai sūkņu stacijā, kas tiek darbināta kopš 1975.gada un pārsūknē aptuveni trešo daļu Viļņas notekūdeņu, tā ir pirmā tāda veida avārija.

Bubnelis norādījis, ka saņemtas ziņas par aptuveni 30 gadījumiem, kad pilsētā applūduši pagrabi vai sūkņu stacijas, bet visur citur situācija tiek kontrolēta.

Jau ziņots, ka spēcīgas lietusgāzes ceturtdien Viļņā applūdinājušas daudzas ielas, vietumis izskalots ielu segums, sabojājušies vairāki luksofori, bet nogāzēs gar nesen atklāto Rietumu apvedceļu izveidojušies noslīdeņi, kas vietumis arī nosprostojuši lietus kanalizācijas akas, liekot ūdens līmenim ielās vēl vairāk celties.

Lietuvas galvaspilsētā rīta stundās nokrišņu daudzums sasniedza 48 milimetrus. Amatpersonas saka, ka tik spēcīgas lietavas iepriekšējo reizi pieredzētas tikai 1993.gadā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.