Tēva idejas, dēla darbs 2

Lielākais ideju ģenerators esot Jāņa tēvs, kurš ieteicis gatavot kompotus, sidrus, degvīnu un citas lietas. Arī ideja par paradīzes ābolīšu dārzu pieder tēvam. Viņš savulaik aizrāvies ar šo ideju un no visas Latvijas savācis bagātīgu paradīzes ābeļu kolekciju. Dārzā sastādīts ap 2000 kociņu! Sākumā plānojuši, ka no tiem varētu gatavot kompotus, marinēt, taču šo ideju izkonkurēja vīns. Sevišķi labi vīnam der ābolīši, kam ir sarkanīgs mīkstums un sula, neparasta garša. Daži augļi vairāk garšojot pēc brūklenēm, nevis āboliem. Paradīzes ābolīši ir ģimenes trumpis, jo daudzi gatavo vīnu no avenēm, upenēm un āboliem.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Lasīt citas ziņas

Arī vīna darīšanu aizsācis tēvs. Viņš tos gatavojis paša priekam, turklāt pēc savas gaumes – sausos, mēģinot arī citus pārliecināt par to gardumu. Taču jaunie saimnieki sākuši gatavot saldāku, latviešu garšas kārpiņām atbilstīgāku vīnu. To apliecinājis arī pircēju pieprasījums.

FOTO. 4. maijs – aprit 34 gadi kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Svinam šo dienu kopā – svētku afiša
TESTS. Cik daudz tu zini par 4. maiju jeb dienu, kas mainīja Latvijas vēsturi?
Ar vienu roku dod, ar otru ņem – G7 dienaskārtībā vairs nav Krievijas aktīvu konfiskācija. Ir tikai bailes?
Veselam
Bieži vien cilvēkiem, kas sūdzas par nelielām problēmām, konstatējam taisnās zarnas vēzi, – profesors atklāj šā “klusā” vēža pazīmes