Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls.
Foto: Oksana Mizina/Shutterstock

Vistas zupa pret saaukstēšanos 1

Buljonam:

• 1 vista (1,5–2 kg)

• 3 sīpoli

• 3 burkāni

• 6 ķiploka daiviņas

• 2,5 cm gara svaiga ingvera sakne

• 12 melno piparu graudi

• 4 krustnagliņas

• 1 tējkarote sāls

Zupai:

• 1–2 ēdamkarotes sasmalcinātu ķiploku

• 1–2 ēdamkarotes svaiga sasmalcināta ingvera

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Mākslīgais intelekts nosauc 10 pasaules pievilcīgākos vīriešus. Starp tiem – pretrunīgi vērtēts Latvijas politiķis
Kokteilis
“Citreiz pirms koncerta nepieciešams atgādināt ētiku un pieklājības etiķeti” – Madara Raabe vīlusies par koncertā Siguldā pieredzēto
Notriektā tautumeita 10
Lasīt citas ziņas

• 2 čili pipari – attīrīti no sēklām un sasmalcināti

• 2 sīpoli

• sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas

CITI ŠOBRĪD LASA

Nomazgā vistu no ārpuses un iekšpuses un liek lielā katlā. Vienā sīpolā iespiež krustnagliņas, pārējos sīpolus sagriež četrās daļās. Liek katlā sīpolus, burkānus, ķiploka daiviņas, ingvera ripiņas, piparus, pieber sāli, pielej ūdeni. Uzliek katlam vāku un uzvāra. Tad vāku noņem, samazina liesmu, noputo un uz lēnas uguns vāra 1–1,5 stundas (laiku pa laikam nosmeļot putas).

Izņem no buljona vistu un atdzesē. Buljonu turpina vārīt (vēl apmēram stundu) uz lēnas uguns, līdz šķidruma daudzums samazinājies aptuveni uz pusi.

Vistai noņem ādu, gaļu sagriež gabaliņos, liek traukā un atdzesē.

Lai pagatavotu zupu, atdzisušajam buljonam nosmeļ taukus no virskārtas. Pievieno maltos ķiplokus un ingveru, čili piparus un sīki sagrieztus sīpolus, uzvāra. Pieliek vistas gaļu un vēl 5 minūtes pavāra uz lēnas uguns. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Pasniedz pavisam karstu ar grauzdētu maizīti, kas apsmērēta ar svaigu ķiploku.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.