Foto: Ilze Pētersone

Vokpannā gatavotas nūdeles ar dārzeņiem un garnelēm 5

Autore: Ilze Pētersone, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Vanga izteikusi draudīgas prognozes 2026. gadam: viens no notikuma datumiem jau ir zināms
Kokteilis
Šīs četras zodiaka zīmes atgūstas no grūtajiem laikiem: tās drīz tiks vaļā no savas “melnās svītras”
VIDEO. Pircējus “Maxima” veikalā pārsteidz izsalcis “klients” dārzeņu nodaļā; uzņēmums nekavējoties reaģē
Lasīt citas ziņas

Ēdiena pagatavošanai var izmantot parasto pannu, taču piemērotāka ir vokpanna. Produktu daudzums un proporcijas – pēc savas garšas.

Pagatavošana.

1. Ķīniešu olu nūdeles aplej ar verdošu ūdeni, līdz tās pārsegtas. Kad pēc apmēram pusstundas gatavas, nokāš caurdurī ūdeni un nūdeles izklāj uz dvieļa un nosusina, lai ir irdenas.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Kamēr gatavojas nūdeles, sagriež sīpolu, uz rupjās rīves sarīvē vai labāk sagriež salmiņos papriku un burkānus.

3. Uz pannas, kurā ir nedaudz sakarsētas eļļas, izcep sakultu olu.

4. Gatavo olu pabīda pannas malā un turpat sacep dārzeņus, kamēr mīksti.

5. Dārzeņus samaisa kopā ar olu un pielej nedaudz gaišās sojas mērces.

6. Pievieno nosusinātās nūdeles un pielej atlikušo sojas mērci.

7. Pievieno garneles vai karijā saceptus vistas gabaliņus, var arī gabaliņos sagrieztas svaigas sēnes.

8. Pielej terijaki mērci, apcep, vēl pievieno šķipsniņu cukura un apcep. Beigās var nedaudz pievienot korejiešu virtuvē iecienīto grauzdētu sezama sēklu eļļu.

9. Pirms pasniegšanas apkaisa ar sagrieztiem lociņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.