Kāpēc zaļā kafija palīdz notievēt 17

Zaļās kafijas darbības mehānismu var iedalīt divās daļās. Pirmā saistīta ar kofeīna daudzumu, kura zaļajā kafijā ir vairāk nekā melnajā. Kofeīns veicina aknu enerģētiskās vielas glikogēna sadalīšanos, kuru organisms pārvērš glikozē. Tādējādi tas stimulē tauku sadalīšanos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Lasīt citas ziņas

Tajā brīdī, kad visas pieejamās glikozes rezerves tiek iztērētas, organisms sāk atdot rezerves, kuras ir dziļi noslēptas nebaltām dienām tauku veidā. Vienkārši runājot, tiek sadedzināta papildu malka. Tādējādi zaļajai kafijai ir daudz uzmundrinošāks efekts. Procesi aktivizējas, enerģija tiek ražota, bet liekais sadeg.
Otra efektīvās iedarbības daļa attiecas uz hlorogēnskābi, kuru tik ļoti patīk uzsvērt tirgotājiem. Hlorogēnskābei piemīt daudz vērtīgu īpašību – tā ir antioksidants, kurš palīdz cīņā ar saaukstēšanās slimībām, tai piemīt antibakteriālas un pretvēža īpašības. Hlorogēnskābe ir ne tikai zaļajā kafijā, bet arī saulespuķu sēklās un cigoriņu saknēs.

Tomēr, termiski apstrādājot, tā tiek iznīcināta, un to var iegūt tikai caur augu valsts izejvielu sintēzi. Tāpēc notikušo eksperimentu dalībnieki saņēma lietošanai zaļās kafijas ekstraktu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.