Pārsteigums. NATO ģenerālsekretārs palīdzēs apiet? 4

Latvijas banku padomēs nonāk pasaules kalibra politiķi. Pērn maijā par AS “Citadele banka” padomes locekli tika ievēlēta baronese Ketrīna Eštone, bijusī  Eiropas Savienības augstā pārstāve ārpolitikas un drošības jomā.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Pagājušajā nedēļā AS “Norvik banka” paziņoja , ka par tās padomes priekšsēdētāja vietnieku kļuvis Anderss Fogs Rasmusens, kurš piecus gadus – no 2009. līdz 2014. gadam – ieņēma NATO ģenerālsekretāra amatu.

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) pārbaudē konstatēja, ka “Norvik bankā” tajā pašā laika posmā – no 2013. līdz 2014. gadam – atsevišķi klienti, izmantojot ārzonas teritorijās reģistrētus uzņēmumus un sarežģītas darījumu ķēdes, no saviem kontiem veica pārskaitījumus, lai apietu pret Ziemeļkoreju noteikto starptautisko sankciju prasības. Par to pērn jūlijā Finanšu un kapitāla tirgus komisija sodīja AS “Norvik banka” ar 1,3 miljoniem eiro.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc “Nordea” un “DnB” apvienošanās “Norvik banka” ir septītā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. “Norvik bankas” akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Krievijas un Lielbritānijas dubultpilsonis Grigorijs Guseļņikovs. Vēl bez Latvijas bankas “Norvik Group” ietilpst “Vjatka-bank” Kirovā,(182. lielākā Krievijā, to vada viņa tēvs) un “Norvik Banka UK Limited” Lielbritānijā.

Pērn jūlijā Ukrainas centrālā banka neatļāva Krievijas “Sberbankai” pārdot savu meitasbanku Ukrainā investoru konsorcijam, kurā 22,5% akciju piederētu Latvijas “Norvik bankas” kontrolpaketes īpašniekam Guseļņikovam. Ukraina pabaidījās pārdot banku, bet bijušais Dānijas nodokļu ministrs un ekonomikas ministrs Rasmusens “priecājas pievienoties AS “Norvik bankas” padomei”. Jebkura banka savu zīmolu labprāt pastiprina ar pasaulslavenu uzvārdu, bet politiķim tomēr jāprot izvēlēties “pansionātu”, kurā pelnīt naudu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.