Foto-Fotolia

5 noderīgas lietas rudens pastaigām dabā 0

1. Termoveļa

Ne velti ir teiciens, ka nav nepiemērotu laika apstākļu – ir nepiemērots apģērbs. Arī rudenī laika apstākļi ir mānīgi. Lai arī liekas, ka spīd saule, ārā var būt krietni dzestrs. Silta ģērbšanās visbiežāk asociējas ar pamatīgu satuntulēšanos biezā drēbju kārtā, kas padara kustības ierobežotas. Ērts veids, kā pielāgoties mainīgajiem laika apstākļiem ir konstantu ķermeņa temperatūru uzturoša termoveļa. Ar to nav jāuztraucas, ka kādā brīdī paliks pārāk karsti, vai esot ēnā sāks salt.

Reklāma
Reklāma

2. Portatīvais telefona lādētājs

7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
Lasīt citas ziņas

Ja agrāk, lai ceļojot nenomaldītos, neatņemami palīgi bija kartes, ceļojumu grāmata un pat kompass, tad šodien tas viss ir ikkatrā mūsdienīgā viedtālrunī – kartes ar navigāciju, tūrisma gids, internets informācijas atrašanai par tūrisma vietām, foto kamera skaisto mirkļu iemūžināšanai u.t.t. Tomēr visi šie rīki patērē enerģiju, un vienā brīdī nākas attapties ar izlādējušos akumulatoru. Lai pie Zvārtas ieža vai Pokaiņu mežā nebūtu bezcerīgi jāmeklē kontaktdakša, pārnēsājamais lādētājs šādās situācijās ļaus turpināt nesteidzīgi baudīt skaisto gadalaiku.

3. Grāmata “Gribi iemācīties fotografēt? Izlasi šo!”

CITI ŠOBRĪD LASA

Grāmata piemērota visiem, kas vēlas rudens skatus iemūžināt profesionālāk. Tās autors Henrijs Kerols iepazīstina ar kompozīcijas pamatiem, ekspozīcijas, gaismas, kadrējuma izmantošanas principiem un māca pašu galveno – spēju ieraudzīt lielisku attēlu. Šie praktiskie ieteikumi noderēs dažādu modeļu digitālo un kombinēto fotokameru lietotājiem – brīnišķīgās ilustrācijas lieliski paskaidro fotogrāfu izmantotās metodes, iedvesmo un mudina nekavējoties doties īstā kadra medībās.

4. Binoklis

Ik gadu zelta rudens sakrīt ar putnu migrācijas laiku, kad gājputni no Latvijas un caur Latviju dodas uz savām ziemošanas vietām dienvidos. Putniem pārlidojot, tos ir daudz vieglāk ieraudzīt, un ir lielas iespējas sastapt arī kādu retāku sugu. Tomēr savvaļas radības ir piesardzīgas un cilvēkus sev tuvumā laiž nelabprāt, tādēļ binoklis būs noderīgs palīgs, lai dabas mīļotāji varētu sastapties ar putniem vai dzīvniekiem, viens otram netraucējot.

5. Lūpu balzams un roku krēms

Gan laika apstākļu izmaiņas, gan krasie temperatūras kontrasti, pārvietojoties no iekštelpām uz āru, nenoliedzami ietekmē ādas veselību, tādēļ ādai rudens un ziemas sezonā ir nepieciešama īpaša kopšana. Sākoties aukstajai sezonai, ieteicams izvēlēties lūpu un roku kopšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir barojošais šī sviests, propolis un vitamīns E, kas mitrinās un aizsargās no vēja.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.