Foto – Aija Geida

Zemeņu saldējums, želeja, krēms. Vasarīgu kārumu receptes 0

Saldējums


250 g svaigu zemeņu

100 g smērējamā šokolādes krēma (piem., Nutella)

Reklāma
Reklāma

150 g brūnā cukura

225 g maskarpones siera

150 ml piena (3,5%)

2 ēdamkarotes citrona sulas

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 84
Lasīt citas ziņas

Zemenes sablenderē ar cukuru un citrona sulu. Maskarpones sieru saputo ar pienu. Zemeņu masu iecilā siera masā un pievieno šokolādi. Visu maigi samaisa, lai masas pilnībā nesajauktos. Var pievienot sauju kaltētu zemeņu gabaliņu. Ieliek uz trim stundām saldētavā sasalt un pasniedz ar zemeņu mērci.

VARIANTI

No zemenēm var ātri un viegli pagatavot dažādus krēmus, par pamatu ņemot ar cukuru sablenderētas zemenes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sablenderētās zemenes samaisa ar stingrās putās saputotiem olu baltumiem, tos uzmanīgi iecilā zemeņu masā un pasniedz ar vaniļas mērci.

Zemeņu masu sajauc ar uzbriedinātu un izšķīdinātu želatīnu un saputotu saldo krējumu, pēc tam noliek vēsumā. Iznāk aromātisks, gards un barojošs zemeņu krēms, ko pasniedz kopā ar zemeņu mērci.

Zemeņu masu sajauc kopā ar grieķu jogurtu un uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu – ideāls saldais slaidās līnijas ievērotājām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.