Foto: Aija Geida

Zemeņu un siera torte bez cepšanas 0

Sastāvdaļas
• 1 kg rikotas siera
• 320 ml saldā krējuma
• 20 g agara
• 180 g pūdercukura
• 500 g svaigu zemeņu

Reklāma
Reklāma
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
RAKSTA REDAKTORS
Vācu policijas auto Latgalē satrauc iedzīvotājus – kas īsti notiek? 2
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Rikotas sieru saputo ar pūdercukuru, līdz iegūta viendabīga masa. Aptuveni 300 g zemeņu sagriež apmēram 7 x 7 mm kubiciņos, pārējās ogas atstāj rotāšanai. Katlā ielej aukstu saldo krējumu, pievieno agaru un, nepārtraukti maisot, uz nelielas uguns karsē, līdz masa sabiezējusi. Uguni izslēdz un maisot visu nedaudz dzesē, lai masa vēl vairāk sabiezē. Ja nemaisa, veidojas kunkuļi. Agara un saldā krējuma masu pievieno sakultajam rikotas sieram un puto, līdz viss sajaucies. Uzmanīgi iecilā zemenes. Tortes formu ieziež ar sviestu, ielej sagrieztās zemenes un nolīdzina. Liek uz 12 stundām ledusskapī sastingt. Pēc tam 5 minūtes patur siltumā, noņem tortes formas malas un virspusi dekorē ar svaigām zemenēm.

Aromātiska zemeņu kūka bez cepšanas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.