Ir pircēji, kuri ar pārdevējiem jau vienojušies un pat samaksājuši naudu. Bet, tā kā neesot skaidrs, kā darījums jākārto juridiski, pašlaik pircēji un pārdevēji nogaida.
Ir pircēji, kuri ar pārdevējiem jau vienojušies un pat samaksājuši naudu. Bet, tā kā neesot skaidrs, kā darījums jākārto juridiski, pašlaik pircēji un pārdevēji nogaida.
Foto – Valdis Semjonovs

Muļķīgs stāvoklis 6

“Stāvoklis pašlaik ir muļķīgs. Uz pašvaldību jau ir nākuši vairāki zemes pircēji, taču aizgājuši ar tukšām rokām, jo neko neesam varējuši viņiem izsniegt,” atzīst Iecavas novada domes priekšsēdētājs Jānis Pelsis, “komisiju zemes darījumu atļaujām vēl neesam izveidojuši, jo nav Ministru kabineta noteikumu. Agrāk izsniedzām pircējiem atteikumus no zemes pirmpirkuma tiesībām dažu dienu laikā. Tā kā pircējiem būs vajadzīgas arī atļaujas, darījumu kārtošana var ievilkties.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

Cēsu novada Vaives pagasta pārvaldes vadītāja Valda Zaļaiskalna stāsta, ka novembrī ar novada pašvaldības lēmumu komisija ir nodibināta. “Kas ir noteikts likumā, to esam izdarījuši. Tagad gaidām, kad valdība apstiprinās Ministru kabineta noteikumus, kas nosaka pašvaldību tiesības un pienākumus zemes pirkumu atļauju izsniegšanā. Jāatzīst, par darījumu norisi mums joprojām ir daudz neskaidrību,” saka Valda Zaļaiskalna.

Novembra vidū Vaives pagasta pārvaldē esot uzradies viens pircējs ar pirkuma līgumu rokā. “Ar līguma saturu viņš mūs neiepazīstināja, vien gribēja uzzināt, kādi dokumenti vajadzīgi atļaujas saņemšanai. Par atļauju izsniegšanas kārtību elektroniski taujāja arī kāda firma. Taču pagaidām ne no viena pircēja iesniegumus komisija vēl nav saņēmusi un atļauju nav izsniegusi,” viņa piebilst. Ar likuma grozījumiem zemes darījumu procedūras kļūs sarežģītākas nekā agrāk, atzīst Zaļaiskalna.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.