Zīmējums – Brigita Ektermane

Piecu staru zvaigzni ar vienu staru uz augšu sauc par pentagrammu. Arī šī zvaigzne rada aizsardzību, taču pieci ir ārdoša zīme, jo viss tiek nojaukts, radīšana notiek caur haosu. Padomju Savienībā piecu staru zvaigzne kļuva par simbolu tāpēc, ka tajā ietverts agresīvais moments, ideja par pasaules pārkārtošanu. 2


Mūsu senči Lietuvēna krustu – piecu staru zvaigzni – saistīja ar aizsardzību pret nelabo, pret ļaunumu, bet vienlaikus izmantoja izlikšanos, jo, kad velns dara savus sliktos darbus, tas atstāj postošas pēdas, lai zinātu, kur bijis, taču, ja zīme uzvilkta, pirms viņš atskrējis, tad nelabo var apmānīt. Brīžiem vajadzīga viltība, lai sevi aizsargātu un paglābtu. Pagātnes, sliktu, negatīvu atmiņu sadedzināšanai veido rituāla ugunskuru piecu staru zvaigznes formā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
Kokteilis
Juris Žagars atklāj vīrieša lietošanas instrukciju: “Nevajag visu laiku psihot kā trakam ezim!” 20
Lasīt citas ziņas

Kristietībā piecu staru zvaigzne simbolizēja piecas Kristus brūces. Vēl tā simbolizē piecus bruņinieku tikumus – augstsirdību, tikumību, pieklājību, bruņnieciskumu, Dieva godāšanu.

Savukārt, ja zvaigzne ir apgāztā veidā ar diviem stariem uz augšu, tad tā ir sātanistu simbols, kur centrā attēlota āža galva, un tikai 20. gs. šādu pentagrammu viņi pieņēma par savu simbolu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Septiņu staru zvaigzni sauc par heptagrammu. To veido septiņas taisnes, kas jāuzzīmē ar vienu vilcienu. Heptagramma attēlo septiņas nedēļas dienas, tā ir dziednieku simbols. Savukārt divpadsmit staru zvaigzne simbolizē gadu ar divpadsmit mēnešiem. Divpadsmit stari ir tilts starp garīgo un fizisko pasauli. Zvaigzne dziedina, spēcīgi aizsargā no negatīvās enerģijas, palīdz kritiskās situācijās, to var uzlikt tā cilvēka fotogrāfijai, kuram vajadzīga palīdzība.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.