Kā lasāms domes šā gada augusta sēdes protokolā, investors par šo zemesgabalu piedāvājis 641 tūkstoti eiro. Savukārt viens no deputātiem nosaucis citu summu – 2,5 miljonus eiro –, kurā iekļauta hipotēkas vērtība, pašvaldības zaudējumi par ilgstošo tiesvedības procesu un nesamaksātais nekustamā īpašuma nodoklis. 8

Ē. Bergmans uzskatījis, ka šāds skaitlis neatbilst tirgus situācijai un šādas prasības gadījumā investors varētu atteikties no darījuma un meklēt citu vietu vai pat valsti, kur realizēt projektu. Vēlāk Stopiņu novada deputāti jau kļuvuši pielaidīgāki, citstarp arī uzsverot, ka augstu vērtē arī investora vēlmi uzlabot ceļu infrastruktūru. Galu galā dome piekritusi investoru nosauktajai cenai.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

E. S. Halfdanarsons sēdē norādījis, ka “Biķeru” zemesgabala iegāde ir ļoti svarīga ne tikai pašam uzņēmumam, bet arī Stopiņu pašvaldībai, jo papildu ēku izbūve uz “Biķeru” zemesgabala krietni palielinātu novada nodokļu ieņēmumus. “Verus Praedium” aprēķinājuši, ka papildu ēku kopējā platība būtu 60 000 – 80 000 kvadrātmetri, neskaitot paša veikala 32 000 kvadrātmetru platību. Pašvaldība arī kārdināta ar aprēķiniem par gaidāmajiem ienākumiem pašvaldības budžetā un pienesumu valstij kopumā, piemēram, ka “veikala “IKEA” atvēršana Latvijas budžetā ienestu aptuveni 1,5 miljonus eiro no pievienotās vērtības nodokļa gadā”.

Ar baznīcu nekaulējas

Tā kā sēdē vasarā izskanējis deputātu arguments, ka citus zemesgabalus investors pērkot par lielāku cenu, atbildei sekojis arī šāds “Verus Praedium” valdes priekšsēdētāja skaidrojums: “Līdz šim visdārgākais projekta vajadzībām potenciāli iegādājamais zemesgabals ir zemesgabals, kuru plānots iegādāties no luterāņu baznīcas, un tad tas tiks pirkts par augstu cenu. Salīdzinoši augstā cena ir skaidrojama ar to, ka luterāņu baznīcai piederošais zemes gabals ir pēdējais trūkstošais īpašums, kas tiešā veidā nepieciešams projektam, un tā ir pirmā reize, kad luterāņu baznīca jebkad pārdod savā īpašumā esošu zemi. Luterāņu baznīcas pozīcijas darījuma sarunās stiprināja arī fakts, ka pircējs ļoti respektē baznīcu un nebija gatavs kaulēties sarunās ar baznīcu. Līdz ar to loģiski, ka pārējie pieci apkārtnē esošie zemes gabali, pat ja tie nepieciešami projektam, tiks iegādāti tikai par saprātīgu un tirgus situācijai atbilstošu cenu, bez jebkāda uzcenojuma.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.