Baltiešu karogi Viļņas “Gaudeamus”
Baltiešu karogi Viļņas “Gaudeamus”
Baltiešu karogi Viļņas “Gaudeamus”

1988. gada 1. jūlijā. Nacionālie karogi atkal studentu svētkos 5

Pirms 30 gadiem Viļņā pilsētas parka “Vingis” estrādē sākās 10. Baltijas republiku studentu dziesmu svētki “Gaudeamus”. Tajos piedalījās ap 7000 dziedātāju un dejotāju no tobrīd vēl Baltijas padomju republikām.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā
Lasīt citas ziņas

Gluži stihiski dalībnieku vidū izplatījās nacionālo karogu krāsu lietošana, ko milicija un dažs pārliecīgi piesardzīgs kolektīvu mākslinieciskais vadītājs gan centās nepieļaut, taču bez panākumiem.

Nacionālo karogu krāsās pašrocīgi nokrāsotās dalībnieku nozīmītes studentu dziedātāju un dejotāju vidū kļuva par baltiešu pašapliecināšanās simboliem vēl mēģinājumu laikā, bet pašā noslēguma koncertā uz estrādes dažādos veidos jau tika nogādāti nez kā sarūpētie karogi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Oficiāli to darīt nedrīkstēja un dalībnieku uziešanu estrādē uzraudzīja milicija, taču studenti pamanījās karogu drānu paslēpt zem drēbēm, kamēr kātus “dabūja iekšā”, mākslīgi radot burzmu un spiešanos.

Faktiski Viļņas “Gaudeamus” kļuva par pirmo masu pasākumu, kur vienkopus, par spīti varai, tika demonstrēts tik daudz baltiešu nacionālās simbolikas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.