Publicitātes foto

Švarcenegera smaids 0

Jau piektā franšīzes filma par Terminatoru norāda neapstrīdamo – peļņas vārdā Holivuda tiražē absolūti nepārliecinošus stāstus un uz upuraltāra liek popkultūras simbolus.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Lasīt citas ziņas

Viņš solīja, ka atgriezīsies, un savu solījumu ir turējis tāpat kā Zaļo banknošu dieva vārdā savu solījumu neatlaist vistiņu, kas dēj zelta oliņas, neatlaiž Terminatora franšīzes veidotāji. Turklāt – lai laikus nodrošinātu sev labāku nākotni, studijas “Paramount” vadība paziņojusi, ka “Terminators: Genisys” būs pirmā daļa jaunā triloģijā, kuras nākamās daļas uz ekrāniem nonāks 2017. un 2018. gada vasaras sākumā, bet Arnolds Švarcenegers savā paziņojumā atklājis, ka piedalīsies pirmajā no tām. Vai viņš savus plānus mainīs un jau atkal varēs teikt “i`ll be back”, rādīs laiks, taču nedēļas laikā Terminatora jaunākā sērija sapelnījusi gandrīz 130 miljonus dolāru (budžets 155 miljoni), kaut arī kino profesionāļi rauc degunu, ka reiz industrijai tik nozīmīgais simbols padarīts par izsmieklu.

2029. gadā Pretošanās kustība vēl joprojām turpina cīņu pret robotiem, un Džons Konors ir vienīgais, kurš nav zaudējis cerību. Kad atklāj, ka “Skynet” cilvēcei grasās uzbrukt gan no pagātnes, gan arī nākotnes, Konora labā roka Kails Rīss dodas pagātnē, lai izmainītu notikumu secību, sastop Sāru un, protams, pašu Terminatoru. Arnolds Švarcenegers lomā, kas viņam pirms 30 gadiem nodrošināja pasaules slavu, vēl joprojām nav šķīries no austriešu akcenta, taču viņa grumbu izvagotā seja tiek apspēlēta scenārijā, vairākkārt izmetot vienu un to pašu joku par novecošanu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dzelzs Ārnija smaids priecēs Terminatora fanus precīzi trīs reizes, pārējo filmas laiku acu priekšā zibinoties specefektu specefektiem, kas, vizuāli apaudzējot pat bērniem zināmas formulas uztamborētu sižetisko karkasu, parāda, cik ļoti pēdējos trīs gadu desmitos attīstījušās tehnoloģiskās iespējas. Cilvēcisko faktoru tajās ienes aktieri: Lindas Hamiltones lomā izdzīvo viena no “Troņu spēļu” ģimenes Emīlija Klārka, sliktais ir austrālietis Džeisons Klārks, kurš pēdējos gados arvien stabilāk ielauzies Holivudas megabudžetu projektos, Džejs Kornijs un šogad oskarotais Dž. K. Simonss (“Atsitiens”), taču viņu potenciāls ir maz izmantots. Kas zina, varbūt arī tas tiek taupīts nākotnei?

“Terminators: Genisys” / “Terminator Genisys”, ASV, 2015.

Režisors: Alans Teilors

Lomās: Arnolds Švarcenegers, Džeisons Klārks, Emīlija Klārka, Džejs Kortnijs, Dž. K. Simonss, Mets Smits

No 10. jūlija “Kino Citadele”, “Cinamon”, “Multikino”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.