Sergeja Skoropinceva foto

“Titānika” traģēdiju izstāstīs “Sinfonietta Rīga” pavadītā smilšu animācijā 0

Starptautiskajā sieviešu dienā Rīgā viesosies Ukrainas smilšu animācijas māksliniece Tatjana Gavrilenko, kura jaunā, romantiskā šovā atveidos emocionālo un traģisko “Titānika” vēsturi, informē mākslinieces pārstāve Tetiana Kravčenko.

Reklāma
Reklāma
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba”
Lasīt citas ziņas

Smilšu instrumentālais šovs “Titāniks” notiks stīgu kvarteta “Sinfonietta Rīga” pavadījumā, un to varēs noskatīties “Splendid Palace” greznajās telpās jau otro reizi. Ar Rahmaņinova, Čaikovska, Hačaturjana, Sati, Šuberta melodijām, noti pēc nots, muzikanti atdarinās milzīgā kuģa emocionālo atmosfēru viņa ceļā pretī skumjajām beigām.

Iepriekšējais Gavriļenko koncerts radīja patiesu apbrīnu skatītājos. Šoreiz piecdesmit minūšu vietā priekšnesums ilgs pusotru stundu un tajā gaidāmi dažādi režijas pārsteigumi. Smiltis – materiāls, kurā māksliniece attēlo stāstu –, atklāsies ar jaunām emocijām un pieskaņām. To papildinās jaunā M.Čehova Rīgas krievu teātra aktiera Maksma Busela tēlojums.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Cilvēki neievēros līdzību ar Kemerona “Titāniku” – tā ir mūsu “Titānika” atspoguļojums – smiltīs,” atzīmē Tatjana Gavrilenko intervijā.

Stāsts par Titāniku atklāj, cik nenoteiktas un spilgtas ir mūsu dzīve un īsta mīlestība – tieši tāpat kā smiltis, kas jau nākamajā mirklī birst caur mākslinieces rokām, lai krātos jaunā ainavā. Tāpēc šis ir modernākais veids, ar kura palīdzību pastāstīt Titānika stāstu, kas parāda cik svarīgi un nopietni vajag skatīties uz tagadni.

Tatjana Gavrilenko ir Ukrainas izcelsmes māksliniece, kas strādā ar smilšu animāciju un kopš 2015. gada dzīvo Latvijā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.