Mobilā versija
-3.3°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
5. aprīlis, 2012
Drukāt

Cepumi ar auzām un rozīnēm

cepumi_ar_auzaam_un_roziineem

Sastāvdaļas. 125 g sviesta, 150 g cukura, 120 g zemesmandeļu miltu, 140 g auzu pārslu, ¼ tējkarotes dzeramās sodas, sauja rozīņu.

 

Kā gatavot?

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sviestu un cukuru samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Citā traukā samaisa zemesmandeļu miltus, auzas un dzeramo sodu. Sajauc visu kopā, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno rozīnes, samaisa. Sadala gatavo masu 24 bumbiņās un izveltnē, veidojot cepumus. Cep cepeškrāsnī 10 – 12 minūtes, līdz cepumi ir brūni, atdzesē. Vēl vienkāršāks variants: 240 gramu zemesmandeļu miltu, 200 gramu sviesta, 40 gramu cukura. Visas sastāvdaļas sajauc, atstāj uz pusstundu atpūsties ledusskapī, izveido bumbiņas un cep 180 grādos aptuveni 10 minūtes. Garšo kā sviesta cepumi.

 

Konsultēja Bērzes pagasta “Lejnieku” saimniece Skaidrīte Bauze.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+