Mobilā versija
+1.7°C
Māra, Mārīte, Marita
Sestdiena, 25. marts, 2017
27. janvāris, 2016
Drukāt

Cīņā ar vīrusiem. Atbilde “LA” lasītājai

Foto - Sandra RuskaFoto - Sandra Ruska

Kuri ķiploki ir labāki – ziemas vai vasaras, Latvijas vietējie vai no Ķīnas ievestie? Cik daudz ķiploku jāapēd, lai būtu pasargāts no vīrusiem, taču nesabeigtu kuņģi? Anita Rīgā

Atbild farmācijas doktore Vija Eniņa: “Vērtīgo vielu satura ziņā lielas atšķirības starp dažādām ķiploku šķirnēm nav, visi ir vērtīgi. Tomēr vietējie ķiploki, kas auguši vēsākā klimatā, ir nedaudz stiprāki par siltākās zemēs audzētajiem.

Ja jāiet cilvēkos, ķiplokus ieteicams ēst vakarā, tad no rīta aromāts nebūs jūtams. Lai kuņģī nerastos dedzināšana vai citas nepatīkamas sajūtas, smalki sagrieztus ķiplokus iesaka sajaukt ar biezpienu. Biezpienā esošās olbaltumvielas pasargās kuņģa gļotādu no pārmērīga kairinājuma. Pieaugušam cilvēkam dienā pietiks ar pustējkaroti smalki sagrieztu ķiploku, ko sajauc ar vismaz pāris tējkarotēm biezpiena; var pielikt krējumu vai jogurtu. Ja kuņģis neprotestē, var apēst arī vairāk ķiploku. Mazam bērnam dienā pietiks ar vienu nelielu vasaras ķiploka daiviņu. Sasmalcinātus ķiplokus var uzkaisīt arī uz maizes, sviesta vietā uzziežot avokado augļa mīkstumu. Ja ķiplokus pievieno zupai vai citam karstam ēdienam, zudumā ies daļa vērtīgo gaistošo vielu.”

Pievienot komentāru

Ejiet iekšā 20. gadsimtā… (1)Bija vīri, kas sociālistiskajā saimniekošanas modelī dabūja gatavu neiespējamo
Lasītāju aptauja
Kas vairotu jūsu laimes sajūtu?
Atis Klimovičs: Ne viss tika pateikts 16. martā (84)Pietrūka Latvijas valdības oficiāla paziņojuma par Otrā pasaules kara izraisītājiem.
Draugiem Facebook Twitter Google+