Mobilā versija
+1.6°C
Grieta, Strauta, Rebeka
Pirmdiena, 23. janvāris, 2017
27. janvāris, 2016
Drukāt

Cīņā ar vīrusiem. Atbilde “LA” lasītājai

Foto - Sandra RuskaFoto - Sandra Ruska

Kuri ķiploki ir labāki – ziemas vai vasaras, Latvijas vietējie vai no Ķīnas ievestie? Cik daudz ķiploku jāapēd, lai būtu pasargāts no vīrusiem, taču nesabeigtu kuņģi? Anita Rīgā

Atbild farmācijas doktore Vija Eniņa: “Vērtīgo vielu satura ziņā lielas atšķirības starp dažādām ķiploku šķirnēm nav, visi ir vērtīgi. Tomēr vietējie ķiploki, kas auguši vēsākā klimatā, ir nedaudz stiprāki par siltākās zemēs audzētajiem.

Ja jāiet cilvēkos, ķiplokus ieteicams ēst vakarā, tad no rīta aromāts nebūs jūtams. Lai kuņģī nerastos dedzināšana vai citas nepatīkamas sajūtas, smalki sagrieztus ķiplokus iesaka sajaukt ar biezpienu. Biezpienā esošās olbaltumvielas pasargās kuņģa gļotādu no pārmērīga kairinājuma. Pieaugušam cilvēkam dienā pietiks ar pustējkaroti smalki sagrieztu ķiploku, ko sajauc ar vismaz pāris tējkarotēm biezpiena; var pielikt krējumu vai jogurtu. Ja kuņģis neprotestē, var apēst arī vairāk ķiploku. Mazam bērnam dienā pietiks ar vienu nelielu vasaras ķiploka daiviņu. Sasmalcinātus ķiplokus var uzkaisīt arī uz maizes, sviesta vietā uzziežot avokado augļa mīkstumu. Ja ķiplokus pievieno zupai vai citam karstam ēdienam, zudumā ies daļa vērtīgo gaistošo vielu.”

Pievienot komentāru

Tramps spiests taisnoties: Man nav nekā kopīga ar Krieviju (14)Draudzības ordeni nāksies sūtīt atpakaļ
Gata Šļūkas zīmējums
Gatis Šļūka. Vien maz cūk fermiņ!

Pārtikas un veterinārais dienests konstatējis Āfrikas cūku mēra uzliesmojumu cūku novietnē “Rukas” Krimuldas pagastā, kurā bija 5023 dzīvnieku. Cūkas tiek likvidētas. Valdība šonedēļ izsludināja ārkārtas situāciju Krimuldas novadā.

Uldis Šmits: Janvāra nozīmība (3)Baltiešu iespējas šodien ir plašākas nekā politiski tālajā 1991. gada janvārī.
Lasītāju aptauja
Vai Ventspils mūzikas skolai nepieciešamas 1,6 miljonus vērtas ērģeles?
Draugiem Facebook Twitter Google+