Mobilā versija
+4.9°C
Guna, Judīte
Piektdiena, 9. decembris, 2016
22. decembris, 2014
Drukāt

Cūku austiņas ar štovētiem kāpostiem un mārrutkiem

Foto-Valdis SemjonovsFoto-Valdis Semjonovs
Sastāvdaļas:

Cūku ausis,
skābēti kāposti,
burkāni,
sīpoli,
rozmarīns,
tomāti,
sviests,
mārrutki,
skābais krējums,
medus,
lauru lapas,
smaržīgie pipari,
ķiploki,
sāls.

KĀ GATAVOT?

Sarīvētus burkānus pannā apcep kopā ar sakapātiem sīpoliem. Skābētus kāpostus liek katlā, pārlej ar ūdeni tā, lai tie būtu apņemti, brīdi pasautē, pēc tam pievieno rozmarīnu, sviestā apceptus, sakapātus tomātus, mazliet ķimeņu un apceptos burkānus un sīpolus. Visu sautē 2 līdz 3 stundas. Cūku ausis pārlej ar ūdeni, pievieno sāli, lauru lapas, smaržīgos piparus, uzliek vāku un vāra 2 līdz 3 stundas. Pēc tam ausis atdzesē, sagriež mazos kubiņos. Uz pannas lej medu, pievieno rozmarīnu, timiānu, sakapātus ķiplokus un ausu kubiņus, cep, līdz tie ir karamelizējušies. Šķīvī kārto sautētos kāpostus, pāri liek medū ceptos cūku ausu kubiņus un mārrutku mērci, ko gatavoto, mārrutkus sajaucot ar skābo krējumu. Pasniedz ar maizi, apziestu ar paprikas sviestu vai cūku taukiem.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+