Mobilā versija
-2.2°C
Baiba, Barbara, Barba
Sestdiena, 3. decembris, 2016
25. aprīlis, 2014
Drukāt

Ķīmijas vietā – dabīgi tīrīšanas līdzekļi. Kādi tie ir?

Foto-Flickr/samantha celeraFoto-Flickr/samantha celera

“Negribu aizrauties ar ķīmiskajiem tīrīšanas līdekļiem. Ar ko tos varētu aizvietot?” Ārija K. Liepājā

Konsultēja SIA “PutzfrauLV” valdes locekle Signe Jansone.

Videi draudzīgi un cilvēka veselībai nekaitīgi ir vairāki pārtikas produkti, kurus veiksmīgi var arī izmantot kā tīrīšanas līdzekļus.

• Ja karstam ūdenim pievieno nedaudz mazgājamās sodas (nātrija karbonāta), kas mīkstina ūdeni, iegūst dabisku produktu, kas labi notīra taukus un ir efektīvs krāsotu sienu, grīdu un virtuves virsmu tīrīšanas līdzeklis.

• Ar citrona pusi noberžot koka dēlīti, uz kura griezta zivs, iespējams likvidēt nepatīkamo aromātu.

Ja ledusskapī nepatīkams aromāts, tajā var ievietot citrona šķēlīti vai nedaudz maltas kafijas, kas to uzsūc.

• Ieliekot dzeramo sodu saldētavā, tā absorbē nepatīkamas smakas.

Lai piedegušu katlu būtu jāberž minimāli, to piepilda ar ūdeni, kam pievienota sauja sodas un sauja rupjās sāls, un nakti ļauj mirkt. No rīta katls būs gandrīz tīrs, vajadzēs tik mazliet paberzt un izskalot.

Ļoti netīrus aizkarus var iemērkt vannā, klāt pievienojot vārāmo sāli. Pietiks vai nu ar mērcēšanu vien vai arī procesu vajadzēs turpināt veļas mazgājamā mašīnā.

Tikko uz galdauta izlijušam sarkanvīnam uzber sāli, tad izmazgā.

Lai virtuvē jauki smaržotu, saberž rozmarīna, bazilika un piparmētras lapiņas, lauru koka zariņus un kanēļa standziņu.

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+